(opět prosba k adminovi ať mne nemaže za offtopic, chci jen bránit rozumný rozvoj příspěvků na vláknu)
Ambassadore je mi tě líto!
Možná si myslíš že jsi narozdíl od nás nestranný soudce, ale nejsi.
Jevíš se jako obhájce adventismu.
Možná si myslíš, že tu pomáháš napravovat, nebo uklidňovat lidi, kteří se ti zdají rozčílení.
Myslím, že nechápeš co tím pácháš.
Jsou tu i lidé, kteří zažili ovoce špatného učení církve sami na sobě.
Některým lidem v jejich vlastních sborech výborech, členských, nebo i na sdružení. NIKDO!!!! nenaslouchal.
A ti lidé vidí jako úlevu tu možnost, že tu napíší něco ze svého přesvědčení, často i hořkosti, nebo zklámání z lidí, či církve.
Je to trochu jako Jób, který zlořečí dni, ve kterém se narodil. Oni zlořečí tomu, co se jim stalo, co vnímají.
Jób se obhajuje, že je v tom nevinně, někdy i tito lidé se v tom cítí nevinně.
A tyto stránky, toto fórum a toto konkrétní vlákno je stvořeno právě i pro tyto lidi!!!!!!!!
To, co tu ale děláš ty svými odpověďmi ty lidi neuklidňuje, ani nenapravuje, jen ještě víc rozčiluje.
Ty tu hraješ roli Jobových přátel.
Obhajuješ Boha, nebo církev či kazatele a naopak napadáš ty autory příspěvků, kteří si stěžují.
Toto není přebíjení vyššími kartami v mariáši!!!!!!!!!!!!!
Je tu naprostá většina církve na světě (17milionů), která drží v rukou moc, peníze, majetek a vliv na učení, která tlačí jednu stále stejnou verzi.
A je tu menšina až skoro ostatek, lidí, kteří tvrdí je potřeba revize a změny a říkají i v čem konkrétním.
Proč máš potřebu některé příspěvky hodnotit, posuzovat, napravovat, kárat, poučovat a přitom s vlídnými smajlíky na ústech.
Téma je: ,,slabé body věrouky" - ,,Se kterým bodem věrouky souhlasíte nejméně a proč?"
Lidé tu už napsali - o ostatku, o sobotě jako pečeti božího lidu, o odejmutí přímluvce, zákaz alkoholu, o desátcích, někdo dokonce napsal že toho je spousta (slávenie soboty,čisté a nečisté,údajné proroctvá E.G.W, neexistencia duše, večného pekla atd.)
Mnoho z nich také napsalo proč je to podle nich nejslabší bod věrouky.
Tito všichni mluví k tématu (k téme)
To ostatní je už na hranici offtopicu
chápu že když někdo napíše,, přijde mi slabé o ostatcích, nechápu to a to" že někdo jiný napíše: ,,o ostatcích je napsáno tady"
chce mu poradit ok.
Ale proč ty píšeš někomu: .....Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo.....trochu se zamysli nad...., pokud najdeš dej nám vědět......pokud mluvíme, pak je správné..........je potřeba spojit.........dobře tak se pokus osvětlit něco z.....dále uveď odkaz na celé ........
Kdo tě pasoval na učitele, nebo soudce, nebo vyslýchajícího?
Víš kolikrát mluvíš tady o sobě a za sebe?
Víš kolikrát mluvíš o druhých, tvé hodnocení jiných, nebo obecné popisy všech ???
,,Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo, že se Lukáš může pohybovat v důkazovém kruhu. V něm se může pohybovat každý z nás, také i Dov

. Zatím tu nikdo z nás nedává výklad bez použití vymyšlených závěrů některými teology

. Pak již jde jen o osobní výběr. Je podobný hře v karty. Vytahujeme jeden trumf za druhým, bez toho povědomí, že ten trumf někdo namaloval, vytiskl. No, a až se nám opotřebuje, tak koupíme nové karty. Ten je poplatný tomu co chci. Zase je to ten známý bludný kruh do kterého vstoupíme. Někdy přestupujeme z jednoho kruhu do druhého. Důvodem je, že nás začne svírat, jak svěrací "kazajka". Tak jsem to měl možnost vypozorovat i na sobě. Až do chvíle, kdy se mi v dogmatické, věroučné tézi zjevil Kristus. To byl počátek mé svobody v Kristu. V té chci zůstávat s JEHO pomocí , až do konce svého života! Jak se to může stat? "
Neber si nás pořád do úst!
Jak bys vlastně odpověděl na otázku vlákna Ambassadore ty sám za sebe?!!!
Varování platí i komukoliv dalšímu, kdo sám neodpovídá na otázky k tématu vlákna a JEN posuzuje ty, co to dělají - NEDĚLEJTE TO!!!