Hľa, panna počne a porodí syna

Diskusia o všetkom ostatnom.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Hľa, panna počne a porodí syna

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 05 Jan 2026, 12:14 Na toto by mohly stát fronty studentů psychologie a platit lístky za podívanou. Neznám krásnější ukázku co dokáže ideologie/ náboženská indoktrinace udělat s některými lidskými mozky.
No a čo dokáže ateistická ideológia s ľudským myslením? Každý si môže prejsť históriou týchto ateistických a bezbožných režimov. No a spočíta niekto to prenasledovanie a mŕtvych u týchto režimov?

Môžeš mi oznámiť koľko prenasledovania, zabíjania priniesli tí, ktorí nasledujú učenie Ježiša Krista, teda sú potomstvom toho semena Svätého Ducha a teda: miluj svojho blížneho, ako seba samého, miluj aj svojho nepriateľa, neodplácaj zlým za zlé, nepokradneš, nezabiješ, nescudzoložíš atd. no a miluj nado všetko toho Boha, ktorý to všetko vyriekol. No a evanjelium Ježiša Krista prinieslo do sŕdc miliónov a miliónov ľudí pokoj a radosť, ktorý svet nezná. Pravé kresťanstvo a teda pravé evanjelium sa takto aj šíri – zvestovaním pokoja a radosti v Kristu. Tým, ktorým to Boh zjavil v srdci, tak aj nasledujú Kristove učenie. Nie je ich vidieť, lebo netúžia po bohatstve a svetskej moci, nepoužívajú zbrane tohto sveta, lebo ich mečom je Slovo Božie. Lebo: Ef 6:12 Lebo nie je nám zápasiť s krvou a s telom, ale s kniežatstvami, mocnosťami, so svetovládcami temnosti tohoto veku, s duchovnými mocami zlosti v ponebeských oblastiach

Vykúpený v Kristu dostal od Boha celú zbraň, aby mohol odolať a stáť:

EF6:13 Preto vezmite na seba celú zbraň Božiu, aby ste mohli odolať v ten zlý deň a vykonajúc všetko stáť. 14 Tedy stojte majúc svoje bedrá opásané pravdou a súc oblečení v pancier spravedlivosti 15 a majúc nohy obuté v hotovosti evanjelia pokoja. 16 A pritom pri všetkom vezmite štít viery, ktorým budete môcť uhasiť všetky ohnivé šípy toho zlého. 17 A vezmite aj prilbu spasenia i meč Ducha, ktorým je slovo Božie,

No a tá prilba spasenia, ktorá chráni dôležitú časť tela - hlavu, je istota spásy v Kristu a meč Ducha – Slovo Božie, tak práve takými zbraňami vykúpený v Kristu bojuje a to proti úskočnosti diablovej.

Nedá sa argumentovať proti Ježišovmu učeniu poukazovaním na tých, ktorí nenasledovali to učenie, že. Ktorí v mene Ježiša prenasledovali, zabíjali a robili všetko proti Kristovmu učeniu a teda činili opak toho, čo učil Kristus. Nedá sa argumentovať proti Kristu – kresťanom, poukazovaním na antikristov, ktorí si neobliekli zbraň Božiu, ale používali zbrane tohoto sveta a bojovali s krvou a telom. To nebolo kresťanstvo, ktoré sa takto šírilo.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Však já nemluvil o křesťanech, ale o tobě. Ty jsi ta ukázka co to může napáchat.
To co tu ukazuješ nemá s Ježíšem co dělat. I když ho máš plnou pusu.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2026, 09:00 Však já nemluvil o křesťanech, ale o tobě. Ty jsi ta ukázka co to může napáchat.
Môžeš byť konkrétny a predstaviť vo svetle Písma, toho tvojho Krista?

Už som to raz písal. Nech ma niekto usvedčí Písmom, že píšem proti učeniu Ježiša Krista. Lebo iné argumenty a teda mimo Písma sú neplatné. Ani žiadna humanistická dojmológia, nie je argumentom, lebo predstavuje iného krista, ako je Kristus Nového Zákona. Zdôrazňovanie zvrchovanosti Boha v celom diele spásy človeka, je súčasťou Písma a v žiadnom prípade nemôže ísť proti učeniu Ježiša Krista, ktorý túto zvrchovanosť, tak zdôrazňoval. Mnohí zabudli, prečo bola reformácia reformáciou a že v podstate zdôrazňovala to, čo zdôrazňoval Kristus.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 08 Jan 2026, 11:49
Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2026, 09:00 Však já nemluvil o křesťanech, ale o tobě. Ty jsi ta ukázka co to může napáchat.
Môžeš byť konkrétny a predstaviť vo svetle Písma, toho tvojho Krista?

Už som to raz písal. Nech ma niekto usvedčí Písmom, že píšem proti učeniu Ježiša Krista. Lebo iné argumenty a teda mimo Písma sú neplatné. Ani žiadna humanistická dojmológia, nie je argumentom, lebo predstavuje iného krista, ako je Kristus Nového Zákona. Zdôrazňovanie zvrchovanosti Boha v celom diele spásy človeka, je súčasťou Písma a v žiadnom prípade nemôže ísť proti učeniu Ježiša Krista, ktorý túto zvrchovanosť, tak zdôrazňoval. Mnohí zabudli, prečo bola reformácia reformáciou a že v podstate zdôrazňovala to, čo zdôrazňoval Kristus.
Ježíš je v evangeliích popsán jako milosrdný. Odpouštějící. Léčí a dává naději na změnu. Je ochoten se setkávat s lidmi, kteří v životě selhali a nesoudit je.

Ty? Plná pusa sebeobhajoby. Okamžité odsouzení kohokoliv kdo v něco věří jinak. Neustálé odvádění od zvídavých otevřených otázek nebo od bolestivých vyznání do sebeobhajoby a do umělých sporů (bezbožní proti věřícím ŘKC Proti pravé církvi), kde už máš dopředu černobíle napsaný scénář kdo je padouch a kdo je hrdina. Nenasloucháš. Nepřijímáš. Naději na změnu? Dáváš opak. Předurčení k zániku, nebo předurčení k záchraně.

Připadá mi, že máš zatvrzelé srdce.

Ti lidé okolo tebe jsou pro tebe asi jenom zdroj sebeujišťování, že stále věříš dobře.

Ježíš mluvil tak, jak ho napadlo.

Připadá mi že ty nemáš žádnou svobodu mluvit tak jak tě napadne. Všude přidáváš zbožná slovíčka a síť ,,vzájemně se dokazujících" slov a vět.
Když tě poslouchám, nemám pocit, že mluví živá duše - člověk.

...Podle toho poznají, že jste Ježíšovi učedníci, budete-li mít lásku jedni k druhým....

...Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem....

Prostě nemám pocit, že by tobě na lidech nějak záleželo a že bys dokázal druhým nějak naslouchat. Připomínáš mi převory Orájů ze seriálu SG1.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2026, 12:47 Ty? Plná pusa sebeobhajoby. Okamžité odsouzení kohokoliv kdo v něco věří jinak. Neustálé odvádění od zvídavých otevřených otázek nebo od bolestivých vyznání do sebeobhajoby a do umělých sporů (bezbožní proti věřícím ŘKC Proti pravé církvi), kde už máš dopředu černobíle napsaný scénář kdo je padouch a kdo je hrdina. Nenasloucháš. Nepřijímáš. Naději na změnu? Dáváš opak. Předurčení k zániku, nebo předurčení k záchraně.
To, čo píšem musím aj obhájiť a to vo svetle Písma, ktoré je mojím jediným kritériom Pravdy. Ak by som to, čo píšem neobhájil vo svetle Písma, tak by si namietal, skade to mám, a že som si to všetko vymyslel. Ja nesúdim osobu, ale poukazujem na falošné učenia, ktoré odvádzajú od pravého Krista. Ježiš vystríha pred vlkmi oblečenými v ovčom rúchu, pred falošnými kristami, prorokmi atd. Veriť nejako ináč, teda v nejaké iné evanjelium - v iného Krista, nespasí človeka. Zvestovať pravé evanjelium, ktoré je zapísané v Písme, je každému na spasenie . Ak má na to uši, tak to príjme. Ak to neprijíma, tak to neprijíma. Možno niekto iný, ma uši od Otca na to, aby uveril evanjeliu.

Božie predurčenie, vyvolenie, je Božou vecou a Boží dôvod je pred nami skrytý. Iba Boh vie, prečo si niekoho vyvolí ku spáse a zjaví mu Krista a iného nechá tak vo svojích hriechoch. Keďže je to pred nami skryté, tak nič to nemení na účinnosti evanjelia Ježiša Krista a to pre tých ktorým, je to z pohľadu Boha určené. Ostatní neuveria, lebo nie sú z Ježišových oviec. Kto je jeho ovca, ktorá má už uši na to, aby nasledovala pravého Krista, tak to vie jedine Boh. Iba Boh uživuje srdce človeka a to podľa svojej zvrchovanej vôle, teda koho chce a kedy chce. Preto rozosievačom Slova evanjelia nič nebráni vo zvestovaní všetkým ľuďom naokolo a nie je to ich vecou rozhodovať komu áno a komu nie. Skut 13:48 Keď to počuli pohania, radovali sa a oslavovali Pánovo slovo a uverili všetci, čo boli vopred určení pre večný život.
Ak by odmietali prijať evanjelium, tak idú zvestovať inde. Nepoužívajú násilie, aby ich priviedli ku Kristu, lebo jedine Boh oživuje. Ich mečom je Slovo Božie a majú oblečenú celú zbraň Božiu.

Kto je narodený z Boha, tak počuje na hlas - svojho Otca v nebesiach a tým hlasom – Slovom, je Ježiš Kristus. Kto je Ježišová ovca, tak počuje na hlas svojho pastiera Krista, aj keby bola stratená, tak dobrý pastier ju nájde, berie na plecia a prinesie k ostatným. Dobrý pastier nasadzuje svoj život za svoje ovce, aby ich zachránil.
Připadá mi, že máš zatvrzelé srdce.

Ti lidé okolo tebe jsou pro tebe asi jenom zdroj sebeujišťování, že stále věříš dobře.
Som zatvrdilý, ale v Pravde Kristovej a teda stáť pevne a nekolísať sa závanmi falošných učení, ktoré vnášajú do sŕdc ľudí pochybnosti, podmieňujú spásu dodržiavaním márnych tradícii a nariadení, degradujú meno Ježiša Krista, zbavujú evanjelium radosti a pokoja, relativizuju Pravdu Božiu a hriech nazývajú chybou . Viera nepozná pochybnosti. Chválim sa jedine Kristom. Nech som teda ničím, aby Slovo Božie – Boh, bol pre mňa všetkým.
Ježíš mluvil tak, jak ho napadlo.
Nie! Ježiš hovoril a činil to, čo hovoril a činil Otec, lebo On je to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom a teda Otec a Syn sú v absolútnej jednote - sú jedno. Kto povýši vo svojom srdci nad všetko Syna, ten povýši nad všetko, aj Otca. Ján 8,28 A tak im povedal Ježiš: Keď povýšite Syna človeka, vtedy zviete, že ja som, a že sám od seba nerobím ničoho, ale jako ma naučil môj Otec, tak a to hovorím.
Ján 5,19 A tak odpovedal Ježiš a riekol im: Ameň, ameň vám hovorím, že Syn nemôže robiť nič sám od seba, iba to, čo vidí činiť svojho Otca, lebo čokoľvek on činí, to podobne činí aj Syn.

Připadá mi že ty nemáš žádnou svobodu mluvit tak jak tě napadne. Všude přidáváš zbožná slovíčka a síť ,,vzájemně se dokazujících" slov a vět.
Když tě poslouchám, nemám pocit, že mluví živá duše - člověk.
Hovoriť, ako ma napadne? Nič nové som si nevymyslel a nič nemám zo seba, ale píšem jedine v rámci Písma. Prispôsobovať evanjelium svetu, je zvestovať iné evanjelium. K evanjeliu Ježiša Krista sa nedá nič pridať, ani pozmeniť, aby bolo ešte radostnejšie ako je. Nič nie je radostnejšie pre človeka, ako je evanjelium Ježiša Krista, čoho súčasťou je Božie zasľúbenie večného života v spoločenstve s Bohom, ako dar z milosti skrze vieru. Tomu sa nič nevyrovná. Ak niekto niečo pozmení, alebo zo seba niečo pridá, tak vnesie tam nedokonalosť a to už je iné evanjelium, ktoré už nemá moci. Evanjelium je pre človeka ta najradostnejšia správa od Boha, akú kedy človek počul a to o dokonalom a dokončenom diele Božej milosti. Teda je to darovaný večný život v spoločenstve s milovaným Bohom a to bez zásluh a zdarma. Tento dar prijímame do srdca spasiteľnou vierou. Život, ktorý bude nasledovať, už bude jedine na Božiu chválu, vyučovaný a zdokonaľovaný tou istou milosťou v Duchu Svätom. Vykúpený už bude niesť v srdci pečať Božej dokonalosti a Božieho zasľúbenia

Píšem v Duchu Písma – teda v rámci Božej vôle. Všetko podstatné pre spásu človeka, je nám zjavené v Písme. Hovoriť, ako ma napadne je hovoriť zo seba. Uctievať vlastnú vôľu – svoje ego, je egocentrizmus, z ktorého pramení pýcha a Boh sa pyšným protiví. Vôľa padlého človeka, nikdy nie je slobodná. Vždy je závisla na neprekonateľnom rámci, ktorý určuje padlý - hriešný stav srdca. Čím je srdce naplnené, tak to ho aj charakterizuje. Ak je srdce bez živého Boha – duchovne mŕtve, tak všetko, čo vôľa vyberie z takého srdca je vždy poznačené bezbožnosťou. Práve to a teda produkty padlého srdca vynáša vôľa na povrch a to vo forme slov a skutkov, ktoré vždy nesú znak bezbožnosti.

Vôľa takého srdca sa vzpiera živému Bohu a nemá v duchovne mŕtvom srdci po ruke nič oživujúce, nič čo by vyniesla na povrch, čo by dávalo život. Teda vôľa človeka neoživuje duchovne mŕtve srdce, ale s Bohom oživeného srdca, kde sa už zakorenilo semeno Božieho Ducha – Slovo evanjelia, tak až vtedy si vôľa vyberá z pokladnice srdca to, čo je tam zjavené – Slovo Božie. Teda vynáša na povrch plody dobrého stromu a to vo forme slov a skutkov – ovocie Ducha a skutkov viery. Medzi ovocie Ducha patrí v prvom rade láska.

Ježiš učí, že kto chce ísť za ním, tak nech zaprie samého seba a teda to znamená aj zaprieť svoju hriešným stavom srdca zotročenú vôľu. Teda chcieť nasledovať Krista, tak tomu predchádza sebazaprenie. Ale ako vôľa zotročená hriešným stavom srdca zaprie samého seba, ak na stave srdca je plne závislá. Ježiš vysvetľuje, čo tomu predchádza a teda je to u Bohom vyvoleného oživujúci zásah Otca, aby už došlo u neho k sebazapreniu a nasledovaniu Krista: Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň

To znamená len jedno, že ten prvý oživujúci zásah v srdci človeka činí Boh, aby srdce už bolo schopné sebazaprenia – zaprieť svoje ego a tak prijalo semeno Ducha – Slovo Božie. Ak srdce sa už zaprie, pokorí pred Bohom a padne na kolená, tak až vtedy má pripravenú už dobrú zem pre zakorenenie Božieho semena Ducha – Slova evanjelia. Iba v takej zemi srdca sa zakorení a vyrastie už dobrý strom – večné vedomie života v Kristu. Až vtedy už je vôľa slobodná v Kristu a zo srdca vynáša na povrch plody dobrého stromu – skutky viery a ovocie Ducha, lebo strom vyrástol z dobrého Božieho semena – Slova evanjelia.

Preto koho si vyvolil živý Boh ku spáse, tak najpr mu preorie – oživi srdce. To znamená, že zbaví srdce buriny, kamenia, trnia - pýchy a teda všetkého, čo bráni v zakorenení jeho semena, aby bolo schopné počuť a vierou prijať to semeno Ducha – Slovo evanjelia. Iba také srdce sa pokorí pred Bohom, padá na kolená a činí pokánie zo svojích hriechov.

...Podle toho poznají, že jste Ježíšovi učedníci, budete-li mít lásku jedni k druhým....

...Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem....
Lenže Božia láska ide vždy s Pravdou Božieho Slova a nikdy bez nej. V klamstve niet lásky, ale len pokrytectvo. Skutky môžu byť aj pokrytecké, ale tie, ktoré vychádzajú zo znovuzrodeného srdca z Boha, nikdy nie sú pokrytecké, lebo vychádzajú z Pravdy Božieho Slova. Je tak, je! Evanjelium Ježiša Krista, je plné Božej lásky v jeho milosti.

Ako sa Božia láska vyjadrená v evanjeliu Ježiša Krista prenesie do srdca človeka. No predsa ak Bohom oživené srdce prijíma spasiteľnou vierou práve tu Pravdu evanjelia Ježiša Krista. Takže láska je v Pravde evanjelia Ježiša Krista a Pravda v láske. To sa nedá oddeliť! Iné - pozmenené evanjelium nemá moci v láske, lebo tam absentuje Pravda Božia. Aj hriešnici milujú tých, ktorí ich milujú. No táto láska Božia hovorí, že máme milovať a to nie len svojich bratov, ale aj svojich nepriateľov a milovať nad všetko Boha plného lásky v jeho milosti. Táto láska Kristova sa prejaví hlavne tým, že aj svojím nepriateľom zvestujeme evanjelium, aby aj oni boli spasení. To je prejav lásky naproti ním a to ako vo skutkoch, tak aj vo zvestovaní evanjelia.

Ak niekto zmení zmysel evanjelia, tak také evanjelium nemá moci. Preto aj RKC – KC učí, že samotná viera nestačí. Nestačí, lebo učí iné evanjelium, ktoré nemá moci.

No ak niekto prijíma spasiteľnou vierou pravé evanjelium Ježiša Krista, ktoré je plné lásky v Božej milosti , tak takáto samotná viera stačí, lebo vykúpený spasiteľnou vierou prijíma evanjelium plné Božej lásky, ktorá sa takto preniesla do jeho srdca.Také srdce už prináša skutky viery a ovocie Ducha a medzi ovocie Ducha dobrého stromu, patrí predovšetkým láska k svojím bratom a aj k svojím nepriateľom, ktorí sú často aj jeho najbližší.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných