Kam směřuje ateismus?
-
Homo Sapiens
Re: Kam směřuje ateismus?
A keď v neho verit nechcem, tak si ho vymyslím ako niekoho kto ma moc kriesit týždeň staré mŕtvoly. A také vzkriesenie som ešte nevidel. Takže mi bude taká viera dosť ťažká
-
Viktorrealita
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Biblia sama hovorí o ľuďmi vymyslených bôžikoch, o modlách, ktorí nie sú ani Bohmi a sú ničím. To ale neznamená, že nie je pravý Boh - stvoriteľ, ktorý stvoril nebesia a Zem a všetko, čo je v nich.Homo Sapiens napísal: ↑20 Apr 2026, 12:10 A keď v neho verit nechcem, tak si ho vymyslím ako niekoho kto ma moc kriesit týždeň staré mŕtvoly. A také vzkriesenie som ešte nevidel. Takže mi bude taká viera dosť ťažká
Mnohí neuveria, aj keby videli , že vstal niekto z mŕtvych:
Luk16 30A on povedal: Nie, otče Abraháme, ale keby niekto z mŕtvych išiel k nim, budú činiť pokánie. 31Na to mu povedal Abrahám: Ak nepočúvajú Mojžiša a prorokov, neuverili by, ani keby niekto vstal z mŕtvych.
Ježiš vstal z mŕtvych a mnohí v neho neveria.
-
Viktorrealita
Neviditeľný Boh sa prejavuje navonok a v podstate šliapeš po dôkazoch Boha. Myšlienky a túžby tvojho srdca, čo sa deje v neviditeľnom vedomí tvojej osoby sa prejavujú navonok vo forme skutkov, že. Skutky je vidieť, ale pohnútky srdca vychádzajú z duchovnej schránky človeka - z ducha človeka. Hovorí sa tomu aj srdce, v ktorom sídli vedomie tvojej osoby. Človek nie je len telo. Skrze vieru v evanjelium Ježiša Krista sa v srdci zrodí, už večné vedomie života. A to je podstatné, lebo takýto strom, ktorý vyrástol v srdci človeka z Božieho semena Ducha - Slova, už donáša dobré ovocie - skutky viery a ovocie Ducha. Prečo je to už dobrým stromom? Lebo vyrástol z Božieho semena, ktoré je dobré a plné lásky v Božej milosti. To semeno Ducha, je evanjelium Ježiša Krista. Teda, aké semeno ducha - učenie, je zasiaté do srdca človeka a keď sa zakorení a vyrastie strom, tak po ovocí - skutkoch sa pozná o aký strom ide a z akého semena ducha vyrástol - dobrého, alebo zlého.Homo Sapiens napísal: ↑20 Apr 2026, 11:02 Vedomie a bezvedomie je veľmi ľahko skumatelne, Každý dokáže poznať človeka v bezvedomí a môže začať s resuscitáciou.
Ale neviditeľný Boh, neviditeľná cirkev a iné prázdne pojmy sú neskumatelne a nedokázatelne a nevyvratelne. Ja si môžem povedať že neviditeľný Boh sa prejavuje tým, že prší dážď. Ale ako potom rozpoznam či v búrke prší dážď alebo sa prejavuje Boh ? Nijako. Tak je to aj s pocitom eufórie u kresťana. Ako rozoznať či je šťastný preto že je šťastný alebo či je to šťastie v ňom Boh ? Nijako. Pretože som si vymyslel Boha ktorý je nerozpoznatelny alebo ľahko zameniteľné s čímkoľvek iným, ako napríklad s dažďom alebo s euforiuiu.
Teda najprv treba urobiť strom dobrým a to tým, že do preoranej a odburinenej zemi srdca, sa zaseje dobré semeno Ducha - Slovo Božie, z ktorého už prirodzene vyrastie dobrý strom, ktorý donáša dobré obocie.
-
Open Source
vedomie stav, v ktorom si človek uvedomuje seba samého a svoje okolie a bezvedomie je ked človek nereaguje na oslovenie ani na bolestivé podnety.Homo Sapiens napísal: ↑20 Apr 2026, 11:02
Vedomie a bezvedomie je veľmi ľahko skumatelne, Každý dokáže poznať človeka v bezvedomí a môže začať s resuscitáciou.
Ale neviditeľný Boh, neviditeľná cirkev a iné prázdne pojmy sú neskumatelne a nedokázatelne a nevyvratelne. Ja si môžem povedať že neviditeľný Boh sa prejavuje tým, že prší dážď. Ale ako potom rozpoznam či v búrke prší dážď alebo sa prejavuje Boh ? Nijako. Tak je to aj s pocitom eufórie u kresťana. Ako rozoznať či je šťastný preto že je šťastný alebo či je to šťastie v ňom Boh ? Nijako. Pretože som si vymyslel Boha ktorý je nerozpoznatelny alebo ľahko zameniteľné s čímkoľvek iným, ako napríklad s dažďom alebo s euforiuiu.
Lenže je tu ešte vedomie a nevedomie, Vedomie je všetko, na čo sa práve sústredíme – myšlienky, pocity a vnemy, a nevedomie je ten obrovský rezervoár našich skúseností, spomienok, inštinktov, potlačených túžob a automatických návykov. Toto psychologické nevedomie je niekolko násobne vačšie ako vedomie.

-
Neregistrovaný
"Biblia sama hovorí o ľuďmi vymyslených bôžikoch, o modlách, ktorí nie sú ani Bohmi a sú ničím. To ale neznamená, že nie je pravý Boh - stvoriteľ, ktorý stvoril nebesia a Zem a všetko, čo je v nich."
Kto stvoril Boha? Existoval Ježiš predtým než sa narodil Márii v minulom živote? Ak áno, bol reinkarnovaný? Ak nie, potom nebol Boh. Lebo Boh je podľa definície večný. Nemá začiatok ani koniec. V gréckej mytológii sú hrdinovia, ktorí majú otca boha a matku obyčajnú ženu alebo naopak (Herkules, Achilles, Perzeus a ďalší).
Kto stvoril Boha? Existoval Ježiš predtým než sa narodil Márii v minulom živote? Ak áno, bol reinkarnovaný? Ak nie, potom nebol Boh. Lebo Boh je podľa definície večný. Nemá začiatok ani koniec. V gréckej mytológii sú hrdinovia, ktorí majú otca boha a matku obyčajnú ženu alebo naopak (Herkules, Achilles, Perzeus a ďalší).
-
Viktorrealita
Podstatné je zapísanie do knihy života, čo sa následne pred znovuzrodením premietne do podvedomia vykúpeného. To sa prejaví na tom, že vykúpený začne vnímať svetlo Božieho Slova. Počujúc evanjélium - to Otcové Slovo - Krista, tak už vie, že je to Pravda od Otca. Táto schopnosť, je daná Otcom na nebesiach a to predtým, ako uverí. To je príprava pôdy Otcom v srdci človeka a to pred splodením jeho neporušiteľným živým slovom, teda pred zasiatím Otcovho semena Ducha - Slova evanjelia. Až následne vyrastie z toho semena už dobrý strom, teda večné vedomie života v Kristu, ktoré prináša skutky viery a ovocie ducha na chválu a slávu Boha. Je už formované Božou láskou v jeho milosti, na obraz Božieho Syna a to do večnosti s ním.
-
Neregistrovaný
Nesúhlasím s teóriou, že Boh o niečom rozhodne ešte predtým než človek uverí. Popieraš samotné evanjelium, že Ježiš sa obetoval za KAŽDÉHO človeka. Podľa tvojej teórie sa obetoval len za každého x - tého človeka, lebo už vopred bolo rozhodnuté. Ak platí A, nemôže súčasne platiť B. Ty stále dokola verklikuješ B.
Ďalšia trhlina v tvojej teórii je, že popieraš slobodnú vôľu človeka. Podľa nej Boh rozhoduje namiesto človeka, či si vyberie život alebo večnú smrť.
Ďalšia trhlina v tvojej teórii je, že popieraš slobodnú vôľu človeka. Podľa nej Boh rozhoduje namiesto človeka, či si vyberie život alebo večnú smrť.
-
Neregistrovaný
Podľa tvojej teórie je Boh diktátor, ktorý už má vopred všetko rozhodnuté. Potom nemá zmysel modliť sa k nemu. Pokiaľ som predurčený k večnej smrti, prečo by som sa mal k nemu modliť? Platí to aj naopak.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných