Hľa, panna počne a porodí syna

Diskusia o všetkom ostatnom.
Host

Re: Hľa, panna počne a porodí syna

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Otázka bola jasná, odpoveď od teba ako vždy žiadna. Plný tanier omáčky a mäso žiadne. Nevadí zvykli sme si.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Host napísal: 01 Jan 2026, 18:08 Otázka bola jasná, odpoveď od teba ako vždy žiadna. Plný tanier omáčky a mäso žiadne. Nevadí zvykli sme si.
Dal som širšiu odpoveď a týka sa to každého, koho Otec dáva zo sveta Kristu. Je jedno v akej rodine, náboženstve, spoločenstve sa narodil. Koho si Boh vyvolil, tak mu dá aj možnosť, aby počul evanjelium, otvorí srdce, aby porozumelo, že je to pravda Božia a uverilo v Krista.

Ako ináč, by sa šírilo po celom svete evanjelium Ježiša Krista, plné lásky v Božej milosti?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Kresťanstvo sa šírilo ústnym podaním preto existovalo viacero vetiev kresťanov, značne rozdielnych. A neboli štyri evanjelia ako ich poznáme dnes, ale x.
Až Konštantín vycítil príležitosť zjednotiť kresťanov, aby si upevnil moc. Kanonizácia Nového Zákona bola až v 4.storočí aj vďaka biskupovi Atanázovi.
Kresťanstvo sa po objavení Nového Sveta začalo šíriť do Ameriky, bola to vlastne genocída pôvodného obyvateľstva.
Zbraňami, chorobami, kolonizáciou. Neprávosti sa dejú po celé stáročia.
Tak mám otázky. Kde je to evanjelium plné lásky? Prečo Boh zabudol na indiánov? Tých otázok by bolo viac.

Host

Neregistrovaný napísal: 03 Jan 2026, 09:28 Kresťanstvo sa šírilo ústnym podaním preto existovalo viacero vetiev kresťanov, značne rozdielnych. A neboli štyri evanjelia ako ich poznáme dnes, ale x.
Až Konštantín vycítil príležitosť zjednotiť kresťanov, aby si upevnil moc. Kanonizácia Nového Zákona bola až v 4.storočí aj vďaka biskupovi Atanázovi.
Kresťanstvo sa po objavení Nového Sveta začalo šíriť do Ameriky, bola to vlastne genocída pôvodného obyvateľstva.
Tak mám otázky. Kde je to evanjelium plné lásky? Prečo Boh zabudol na indiánov? Tých otázok by bolo viac.
Konštantín to nerobil pre dobro kresťanov. Bol to vladár a potreboval náboženskú jednotu. On to robil z pragmatických dôvodov. On z toho potreboval spraviť jasné ľahko zapamätateľné a jednoduché náboženstvo.

Host

Viktorrealita napísal: 01 Jan 2026, 20:33
Host napísal: 01 Jan 2026, 18:08 Otázka bola jasná, odpoveď od teba ako vždy žiadna. Plný tanier omáčky a mäso žiadne. Nevadí zvykli sme si.
Dal som širšiu odpoveď a týka sa to každého, koho Otec dáva zo sveta Kristu. Je jedno v akej rodine, náboženstve, spoločenstve sa narodil. Koho si Boh vyvolil, tak mu dá aj možnosť, aby počul evanjelium, otvorí srdce, aby porozumelo, že je to pravda Božia a uverilo v Krista.

Ako ináč, by sa šírilo po celom svete evanjelium Ježiša Krista, plné lásky v Božej milosti?
Hovoríš o šírení evanjelia po celom svete. Ale prepáč musím ti znovu zopakovať otázku ktorú bravúrne obišiel.
Keď sa narodíš v šítskej moslimskej rodine a od malička budeš počuť len korán a tak Otec ktorý je na nebesiach zošle na Viktora Beláka v Teheráne ducha svätého a oživí tvoje srdce Ježišom Kristom a staneš sa kresťanom ?
Viem je to teoretická otázka ale mňa zaujíma ako to chápeš.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Host napísal: 04 Jan 2026, 19:55 Hovoríš o šírení evanjelia po celom svete. Ale prepáč musím ti znovu zopakovať otázku ktorú bravúrne obišiel.
Keď sa narodíš v šítskej moslimskej rodine a od malička budeš počuť len korán a tak Otec ktorý je na nebesiach zošle na Viktora Beláka v Teheráne ducha svätého a oživí tvoje srdce Ježišom Kristom a staneš sa kresťanom ?
Kto neignoruje slová Ježiša Krista, tak vie, ako sa šíri pravé kresťanstvo a teda aj to, kto tvorí Ježišovu cirkev.

Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“

Ak všetko, tak len to všetko, čo mu dáva Otec, príde k Ježišovi. Nie je to tak, ako niektorí arminiáni sa to snažia prekrútiť a tvrdia, že všetkých ľudí na celom svete dáva Otec svojmu Synu a kto sa rozhodne svojou vôľou príjsť k Ježišovi, tak Ježiš ho nevyženie von.

Prečo je to arminiánmi prekrútené? No preto, lebo z kontextu ďalších Ježišových slov je to zrejmé, ako to je: Ježiš povedal, že nikto nepríde ku mne, ak by mu to nebolo dané – teda je to Otcom daná schopnosť srdca vedieť, že to, čo počuje je Pravda Božia a život. A to je to pritiahnutie Otcom na nebesiach ku Kristu, aby skrze vieru v Krista, prišiel k Otcu: Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň

A tu je to zreteľné – ktorých chce, teda vôľa Otca a Syna rozhoduje. Evanjelium podľa Jána 5:21 Lebo jako Otec kriesi mŕtvych a oživuje, tak aj Syn, ktorých chce, oživuje.

A ktorých nechce, tak: Rim 11:8 Zrovna jako je napísané: Bôh im dal ducha hlbokého spánku. Oči, aby nevideli, a uši aby nepočuli, až do dnešného dňa. To platí aj o dnešných dňoch, že.

Ak Otec dá Ježišovi niekoho, z moslimskej rodiny, alebo z budhistickej, hinduistickej, ateistickej atd. tak kto Bohu v tom zabráni, keďže Otec, Syn a Duch Svätý, je zvrchovaným Bohom a tvoria absolútnu jednotu. Človek nie je Bohom. Nemá život sám v sebe. Ale pôsobenie Boha a to v absolútnej jednote osoby Otca, Syna a Ducha Svätého, nás zjednocuje, aby sme vo Svätom Duchu jedno boli, ako je jednota Otca a Syna.

Ján 17,21 aby boli všetci jedno, jako si ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno, aby svet uveril, že si ma ty poslal.

Ak je niekto, koho si Boh vyvolil nejaký šít v Teheráne, tak Otec mu vo svojom čase oživí srdce – dá uši srdca, aby boli schopné vnímať, že to, čo bude počuť, je pravda a život. Pošle kazateľa, alebo dá možnosť počuť , lebo v tomto čase je veľa možnosti počuť. Ale mnohí majú túto pravdu, kto je to Ježiš zastretú rôznymi náboženstvami. A až tak vykúpený z moslimskej rodiny uvidí, kto je to Ježiš a prijme ho spasiteľnou vierou. Vierou v pravého Krista už prestáva byť moslimom, budhistom, hinduistom, ateistom atd. , ale stáva sa kresťanom – dieťaťom Božím. Čo sa týka islámu, tak islám odmieta pravého Ježiša a teda popiera, že je Synom Božím - že je Bohom, odmieta, že sa Syn Boží obetoval na kríži za naše hriechy a na tretí deň vstal z mŕtvych. Islám je z ducha antikrista. Kto popiera Syna, tak popiera aj Otca.

Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“

No a to všetko – všetci vykúpení v Kristu a to počas celého času milosti tvoria Ježišovu cirkev –nevestu Baránkovu. Ježišova cirkev je budovaná na skale, ktorou je Kristus zjavený Otcom na nebesiach v srdciach vykúpených. Teda cirkev Ježiša Krista v žiadnom prípade nemôže byť zbudované na vôli človeka, ako rozhodujúcom faktore pri účinnosti spásy, lebo vôľa človeka neoživuje duchovne mŕtve srdce človeka, je zotročená hriechom, ktorý plodí smrť a je vratká ako piesok. Cirkev postavená na piesku – vôli človeka sa zrúti.

Ježiš prirovnáva svojú cirkev k svojej neveste.

Vieme, že nevesta prihotovená ženíchovi, sa neukazuje a to až dovtedy, kým príde ženích. Čo to znamená? Ženích – Ježiš Kristus prichádza na oblakoch pre svoju nevestu – cirkev. Nevesta sa pripravuje v čase príchodu ženícha a teda tí, ktorí zomreli v Kristu vstanú do oslávených tiel a tí, ktorí budú v čase príchodu Krista živí, tak ich telá budú v okamihu premenené na oslávené telá. Až vtedy bude nevesta – cirkev prihotovená pre svojho ženícha. Až vtedy sa ako celok ukáže v celej svojej nádhere, čistá a bez poškvrny. Ženích berie svoju nevestu k sebe do povetria a do domu svojho Otca, kde jej pripravil miesto. Preto je v tomto čase milosti jeho nevesta – cirkev Ježiša Krista z nášho pohľadu, ako celok neviditeľná, lebo ju tvoria všetci vykúpení a to počas celého času milosti, teda všetci tí, čo zomreli v Kristu, tí ktorí žijú v tomto čase a ktorých Otec dáva zo sveta Kristu a tí, ktorí ešte budú pritiahnutí ku Kristu a teda až do príchodu Pána. Až na konci času a to pri príchode ženícha – Krista, budú a to z pohľadu Boha zhromaždení všetci, ktorí budú tvoriť telo Ježišovej nevesty a až vtedy sa ukáže nevesta so svojím ženíchom.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 05 Jan 2026, 16:45, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 03 Jan 2026, 09:28 Kresťanstvo sa šírilo ústnym podaním preto existovalo viacero vetiev kresťanov, značne rozdielnych. A neboli štyri evanjelia ako ich poznáme dnes, ale x.
Nevieš, čo je kresťanstvom, nevieš, čo je cirkev Ježiša Krista a nevieš ani to, čo je Boží spravodlivý súd nad národmi a najmä nad svojím vyvoleným národom. Boh súdil aj svoj vyvolený národ a často ho tvrdo trestal, ak činili podľa ohavnosti pohanov. Taktiež Boh súdi aj pohanské národy a mnohé počas histórie zmizli zo scény a dopustil na nich iné ukrutné národy. Taktiež aj tie ukrutné národy trestal. Koľko zahynulo z Izraelského národa, keď ich vyviedol z Egypta, keď boli 400 rokov v otroctve. Potom Asýrske zajatie, Babylonské zajatie a samozrejme 70. roku nl., úplne zničenie chrámu, spustošenie Jeruzalema, povraždenie a rozohnanie Židov a až po holokauste, bol vytvorený národný štát Izrael a to na tom istom mieste, odkiaľ ho Boh vyhnal, pre ich prestúpenia. Zhromaždil ich na to isté miesto skade ich vyhnal nie preto, aký boli, ale, aby sa posvätilo Božie meno a to pred národami a ukázala Božia moc a naplnilo Slovo Božie, že ich navráti.

No cirkev Ježiša Krista, nie je budovaná na národnom princípe, teda podľa tela, ale podľa ducha. Je to budované na osobnom vzťahu k Bohu znovuzrodených vykúpených, ktorým Otec zjavil v srdci Krista a tak Kristus sa im stal skalou spasenia. Teda na tej skale – Kristu, zjavenému Otcom je budovaná cirkev Ježiša Krista. Tvoria ju vykúpení ako zo Židov tak aj vykúpení z množstva pohanských národov a títo všetci sa zjednocujú v Kristu a tvoria duchovný Izrael – Boží ľud – nevestu Baránkovu. Je to postavené na viere v Krista a spasiteľná viera vychádza zo znovuzrodeného srdca a teda na zjavení Krista v oživenom srdci Otcom na nebesiach.

Teda aj v tomto čase milosti, sú vykúpení v Kristu roztrúsení medzi mnohými národami a Boh ich zvolá až pri príchode Krista. Navrátenie roztrúsených Židov medzi národami do zasľúbenej zeme, ktoré sa už udialo, je ako keby predobrazom toho, ako zhromaždí Kristus tých, ktorí mu patria, teda vykúpení roztrúsení v množstve národov a spolu s tými, ktorí uverili v Krista zo židov, aby ako svoju nevestu si zobral tam, kde im pripravil miesto, teda v dome svojho Otca v nebesiach.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Na toto by mohly stát fronty studentů psychologie a platit lístky za podívanou. Neznám krásnější ukázku co dokáže ideologie/ náboženská indoktrinace udělat s některými lidskými mozky.

Jasně šíří se to po celém světě. Když někdo řekne - hele počkej v téhle části světa to nevidím ukážeš mi to.

Stačilo by říct - šíří se všude kde Bůh chce, kde Bůh nechce tam se nešíří, Takže ty časti kde se nešíří vlastně není svět.
Protože důkaz na to, že se šíří všude přece dávat nemusím ani se nemusím obtěžovat nějakými fakty jako je pozorování.

Stačí říct, že se to teprve připravuje a jednou to bude a že zatím je Boží vůle abychom to neviděli.

Zkrátka jakékoliv výroky z bible které tato ideologie používá nepodléhají naprosto žádnému zkoumání nebo prověřování, protože prostě platí proto, že jsou tam tak napsány a tedy přece musí platit.
Musíme tomu věřit a ne se jen dívat očima nebo přemýšlet hlavou VĚŘIT! Vždycky to je tak jak se správně věří, když dost věříš, hlava ti už nějaké vysvětlení časem nabídne.

Doslova by na světě mohly tisíce let být jen desítky křesťanů v jedné vesnici a stejně by platilo že se evangelium rozšiřuje do celého světa a že si Pán povolává všechny a ze všech jen nevěsta ještě není připravená a církev je zatím neviditelná.

A i kdyby náhodou na nějakém konci světa těch křesťanů se moc neobrátilo tak i to je v pohodě, protože vždycky se dá říci že ten zbytek nebyl z Božích dětí a tedy byl k Boží slávě předurčen neuvěření a ke zkáze a do šíření po celém světě se vlastně nepočítal.

Viktore mohl bys prosím začít natáčet videa a dávat je někam na youtube a hoď jsem pak odkaz. Myslím že bys udělal světu ještě větší osvětu a službu!!!
Určitě bych se podíval na nějaké tvé poselství nebo ještě lépe diskusi s nějakým arminiánem nebo ateistou.
::clapping::

Host

Viktorrealita napísal: 05 Jan 2026, 06:57
Host napísal: 04 Jan 2026, 19:55 Hovoríš o šírení evanjelia po celom svete. Ale prepáč musím ti znovu zopakovať otázku ktorú bravúrne obišiel.
Ak je niekto, koho si Boh vyvolil nejaký šít v Teheráne, tak Otec mu vo svojom čase oživí srdce – dá uši srdca, aby boli schopné vnímať, že to, čo bude počuť, je pravda a život. Pošle kazateľa, alebo dá možnosť počuť , lebo v tomto čase je veľa možnosti počuť. Ale mnohí majú túto pravdu, kto je to Ježiš zastretú rôznymi náboženstvami. A až tak vykúpený z moslimskej rodiny uvidí, kto je to Ježiš a prijme ho spasiteľnou vierou. Vierou v pravého Krista už prestáva byť moslimom, budhistom, hinduistom, ateistom atd. , ale stáva sa kresťanom – dieťaťom Božím. Čo sa týka islámu, tak islám odmieta pravého Ježiša a teda popiera, že je Synom Božím - že je Bohom, odmieta, že sa Syn Boží obetoval na kríži za naše hriechy a na tretí deň vstal z mŕtvych. Islám je z ducha antikrista. Kto popiera Syna, tak popiera aj Otca.
Takto mi to stačilo Viktor. Ďakujem. Je to pohlad ktorý som nepoznal.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Host napísal: 05 Jan 2026, 22:46 Takto mi to stačilo Viktor. Ďakujem. Je to pohlad ktorý som nepoznal.
Je to Biblický pohľad na zvrchovaného Boha.

Aký je teda princíp a Božia metóda? Podstatné je to semeno ženy – Kristus a teda semeno Svätého Ducha – Slovo, ktorým je evanjelium Ježiša Krista, ktoré sa rozosieva do sŕdc všade naokolo a tvorí potomstvo tohoto semena. Boh vidí potomstvo semena svojho Svätého Ducha.

Skúsim to rozviesť

Vôľa padlého človeka, nikdy nie je slobodná, ale je plne závislá na charaktere srdca. “Sloboda“ v hriechu, nie je slobodou, ale otroctvom hriechu, ktorý plodí smrť. Ak je to teda tak, čo určite, potom musí niekto spravodlivý a svätý, padlého človeka z tohto otroctva hriechu vykúpiť a zaplatiť za neho plnú cenu - priniesť obeť – čo je smrť za jeho hriech, ktorou by musel zaplatiť padlý človek. Ak Bohom oživené srdce človeka, ktoré si už začne uvedomovať svoj hriešny stav, tak prijíma spasiteľnou vierou túto zástupnú obeť, ktorá poukazuje na prejavenú lásku Božiu voči nemu, tak až vtedy sa na takého človeka uplatňuje milosť Božia a táto Božia láska v jeho milosti sa prenáša do srdca toho človeka, ktoré je už naplnené nekonečnou vďačnosťou naproti Bohu a tá istá milosť ho vyučuje, aby svojím novým životom oslavoval Boha, aby bol hodný svojho postavenia v Kristu, teda ako dieťa Božie, ktoré už prešlo zo smrti do večného života v spoločenstve so svojím milovaným Bohom.

Najprv je teda potrebné urobiť strom dobrým a urobíme aj jeho ovocie dobrým. Vôľa už vynáša na povrch ovocie dobrého stromu, ktorý vyrástol v oživenom srdci. Ovocie poukazuje, o aký strom ide – dobrý, alebo zlý. No a ovocie a strom poukazujú z akého semena vyrástol strom, teda – či z dobrého, alebo zo zlého semena. Teda to večné vedomie života v Kristu vyrástlo v znovuzrodenom srdci z Božieho semena Ducha – Slova, ktoré je dobré a plné lásky vo svoje milosti, lebo Boh je dobrý a evanjelium Ježiša Krista, je tá najradostnejšia správa od zvrchovaného Boha, akú kedy človek počul. To je to semeno Ducha – Slovo evanjelia, z ktorého v oživenom srdci, skrze vieru vyrástlo už večné vedomie života v Kristu.

Všetko čokoľvek vôľa vyberá zo srdca, tak vždy nesie povahu toho, aký je stav srdca a teda aj to, čím je srdce naplnené. Ak je srdce bez živého Boha – duchovne mŕtve, tak čokoľvek, čo vôľa vyberie zo srdca, je vždy poznačené bezbožnosťou. Z porušeného – padlého srdca človeka, teda z toho zdroja hriechu, najprv vychádzajú zlé myšlienky a následne ich vôľa vynáša na povrch a to vo forme skutkov - vraždy, krádeže, cudzoložstvá, smilstvá atd. Zlý strom vždy rodí len zlé ovocie, teda nie na Božiu chválu. Vôľa vynáša na povrch plody a to jedine v rámci stavu padlého srdca človeka.

Vôľa je slobodná jedine v Kristu – v rámci Božej vôle, lebo iba Boh má slobodnú vôľu. To znamená len jedno. Musí sa najprv zmeniť porušené - duchovne umŕtvené srdce, ten zdroj hriechu, teda preorať - oživiť a zasiať tam dobré, teda Božie semeno.

Boh to všetko činí, aby bol strom dobrým, aby následne bolo aj ovocie dobrým. Iba taký strom patrí do jeho záhrady.

Boh nikoho neodsúdi za to, že niekto uznáva zvrchovanosť Božiu zvrchovaného Boha v celom diele spásy človeka. Naopak, nič nemáme, čo by sme nedostali od Boha. Boh Biblie je zvrchovaný mocným a svätým Bohom. Boh, ktorý by zasľúbil spásu svojím vykúpeným a nemal by v moci to docieliť a udržať ich, až do konca, lebo satan by vytrhol jeho ovcu z jeho ruky, by nebol zvrchovaným Bohom, že.

Naopak: Ján10 27Moje ovce čujú môj hlas, a ja ich znám, a nasledujú ma, 28a ja im dávam večný život, a nezahynú na veky, a nikto ich nevytrhne z mojej ruky. 29Môj Otec, ktorý mi ich dal, je väčší od všetkých, a nikto ich nemôže vytrhnúť z ruky môjho Otca. 30Ja a Otec sme jedno.

Vykúpený – znovuzrodený – dieťa Božie - tak nikto ho už nedokáže vytrhnúť z Ježišovej ruky a ani z ruky jeho Otca, lebo niet väčšieho, ako je Otec a Otec a Syn sú jedno. Teda udržanie až do konca, nie je závislé na moci vykúpeného, ale na milosti a moci Boha, aby Božie dieťa aj došlo spaseniu.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných