V tomto clanku je v podnadpisu Ako ruské úrady vyrábajú „dôkazy“ velice hezky videt, co presne a jak delaji Ruske urady.Karol Schneider napísal:Zase jen prazdna slova a jeste k tomu navic i 2 linky na zdroj informaci od odpadliku nenavidicich SJ. Byl sem uz v diskuzi i na tom tebou spominanem foru a jen se ukazalo, ze je tam hodne lidi, co nesnesou celou pravdu o urcitych vecech a kteri si ji velice radi prikresluji ve svuj prospech. Je hodne veci, ktere jsou jednotlivcum u SJ zcela opravnene vytykany, ale casto jim jsou vytykany i veci, ktere jsou pouze nenavistnou konstrukci, ktera je plna polopravd a lzi.Hosť napísal:Když jsem dával na fórum odkaz na zajímavost o tom, že v Rusku se chystá zákaz SJ, netušil jsem, že se toho někteří chytnou a budou se snažit vehementně dokázat správnost učení SJ a tapetovat fórum dlouhými příspěvky. O toto ale nejde a diskuse o doktrínách a praxi SJ jsou jiné weby např. http://www.straznavez.cz, dobré je shlédnout film agentury Jami , k dispozici na https://www.youtube.com/watch?v=ZJSq1-k84_o
Trochu jsem se musel zasmát, když jsem v příspěvku Karola Schneidera četl:Za roky, které jsem "prožil" se SJ jsem nepotkal ani jednoho, který by ovládal biblické jazyky a oni sami taky nikoho neznali z řad SJ. I český překlad NS je z angličtiny, ne z původních jazyků jako EB nebo KB. I malé církve u nás mají mnoho členů, kteří dokáží číst biblický text v původních jazycích.Svědkové nemají ve svých řadách zřejmě nikoho. Kdyby tomu tak totiž bylo, musel by totiž poznat, jak je text Písma překladem SJ deformován.Preklad SJ je zcela jiste jeden z nejlepsich prekladu, ktery i pri cteni kontextu a stejne tak i dalsich pasazi uzivajicich jako zaklad stejna slova dava opravdu smysl
S tím souvisí to, co jsem slíbil uvést, totiž arogance a namyšlenost většiny z nich, kterou dávali okázale najevo. Neustále na návštěvách u nás kritizovali a poukazovali na sebe, jak správně uctívají Jehovu. Když jsme se domluvili, že budeme číst pouze bibli a tam hledat texty, nikdy slib nedodrželi. Na další návštěvě mi namísto vlastních poznatků přinesli Strážnou věž, kde bylo téma "vysvětleno", na otázku, zda studovali téma pouze z Písma neodpověděli.
Další věcí byla strach z poznání něčeho nového - když jsem jim zapůjčil literaturu, nikdy ji nečetli, zatímco chtěli, abych četl jejich.
Dnes naštěstí je mnoho informací volně dostupných na internetu, už se nedají skrývat změny učení, drsné příběhy a zkušenosti těch, kteří je opustili.
Sestra ze sboru má zahradu, která sousedí s pozemkem členů SJ, několikrát je nachytali, jak jim kradou věci ze zahrady.
Možná jsou mezi nimi i poctiví lidé, s jedním jsem se možná kdysi setkal, když měli akci v okresním městě. Stáli na rozích ulic, které vedli z náměstí a nabízeli literaturu. Oslovil jsem jednoho mladého SJ a krátce s ním diskutoval o Kristu a spasení v něm. Měl trochu jiný názor, ale když jsem mu ukázal verš v bibli, uznal, že je to jinak. Netlačil jsem ho, ale měl jsem radost, že byl schopen uvidět krásu evangelia.
Zákaz SJ v Rusku i jinde nevítám, jak kdysi vyjádřil Rousseau :naprosto s vámi nesouhlasím, ale vždy budu bojovat o to, aby jste měli svobodu se vyjádřit.
Jen prosím, toto vlákno je určeno k diskusi o zákazu SJ v Rusku, ne k kopírování dogmatiky učení SV.
Jestli chces nekdy znat nazor na urcite veci a slysis nejake obvineni vuci nekomu vzdy dej moznost vyjadrit se obvinenemu a neved jednostanne soudy. Na hodne veci muze clovek opravdu prijit az pri dukladnejsi konfrontaci vecne vyjadrovanych nazoru z obou stran.
K tem tvym poznamkam ohledne prekladu SJ a jeho hodnote uz sem se vyjadril v reakci na mikese.
Stejne tak sem se vyjadroval i k zakazu SJ v Rusku a v teto souvislosti sem pak reagoval i na namitky a poznamky nekterych diskuteru.
Vic k dane teme ohledne toho co se deje v RUSKU si kazdy muze podivat i primo na strankach tech koho se tato vec skutecne tyka a vi se k ni nejlepe vyjadrit.
https://www.jw.org/cs/zpravy/pravni-obl ... emi/rusko/
Je tu videt i prehledne vyvoj danych udalosti.
https://www.jw.org/sk/spravy/sudy-ludsk ... u-silneju/
Podobnym na LZI a Polopravdach zalozenych pokladech vuci SJ vznasi ruzna obvineni vice lidi.
Faktem zustava, ze jsou SJ mirumilovani lide a svym krestanskym postojem ohledne politicke a vojenske neutrality zcela jiste davaji moralni facku vsem co v teto veci nejednaji stejne jak oni, lebo se chovaji stejne jak verni Kristovi nasledovnici i v prvnich stoletich.