Ako sa vam paci vase meno ?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Neregistrovaný

Re: Ako sa vam paci vase meno ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Dal si presne tie odpovede, ktore davaju dospeli detom. Desatrocne deti vsak lepsie vedia, ze cosi take je taky nezmysel, az je to smiesne. Vypinanie zapinanie genov v raji, vypinanie zapinanie instinktov v korabe, pohlavny styk so sestrou a bratom a incestom pocate deti, sialeny hnev bohov za to, ze niekto upiekol chleba a cuketu, namiesto jahnacej kotlety, bohovia ktory dostanu v ringu k.o. od superhrdinov. Su to fascinujuce fantasy, sfilmovane by to bol kasovy trhak, ale je to realita ako ju pozname?
Ne, takové odpovědi dospělí nedávají, možná jsi je dostal Ty sám, ale o tom dost pochybuji. A co má být nesmysl? A jak jsi přišel na ty superhrdiny? Myslím, že máš dost bujnou fantazii.

Neregistrovaný

Předpokládal jsem, že zneužiješ mojí odpověď:
Myslím, že po mojí odpovědi mne chceš chytat za slovo, risknu to, i když vím, že jsi to už v minulosti dělal, ale na některé otázky Ti odpovím.
a taky se to stalo:
Dal si presne tie odpovede, ktore davaju dospeli detom. Desatrocne deti vsak lepsie vedia, ze cosi take je taky nezmysel, az je to smiesne. Vypinanie zapinanie genov v raji, vypinanie zapinanie instinktov v korabe, pohlavny styk so sestrou a bratom a incestom pocate deti, sialeny hnev bohov za to, ze niekto upiekol chleba a cuketu, namiesto jahnacej kotlety, bohovia ktory dostanu v ringu k.o. od superhrdinov. Su to fascinujuce fantasy, sfilmovane by to bol kasovy trhak, ale je to realita ako ju pozname?
Tvrdil jsi, že věřící musí vypnout mozek a slepě věřit. Když jsi ale dostal odpovědi na známé a lehké otázky z bible, najednou píšeš, že je to směšné. Hochu, zdá se, že Ti zatím není pomoci. Rozhodl jsi se ale pro svou cestu sám...

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Hosť napísal: 23 Máj 2020, 21:50 Tvrdil jsi, že věřící musí vypnout mozek a slepě věřit. Když jsi ale dostal odpovědi na známé a lehké otázky z bible, najednou píšeš, že je to směšné.
Isteze musis vypnut realne premyslanie. Kolkokrat v zivote si videl leva zrat travu? Kolkokrat v zivote si videl tigra a antilopu cestovat na lodi? Kolkokrat si videl brata sulozit so sestrou? Kolkokrat si videl boha pohrdnut vegenskou obetou, i ked mu daju to najlepsie co maju? Kolkokrat si videl cloveka zapasit s bohom a porazit ho ? Ja ani raz.

Jediny dovod preco ja a Ty nad tymto vobec rozmyslame ako nad realnou moznostou je ten, ze sme sa do takeho mentalneho sveta narodili. Je to mentalny svet, kde nieco nemozne sa vysvetli niecim sice teoreticky moznym, ale napriek tomu absolutne absurdnym. Tazko vsak najdeme nejakeho konvertitu ktory by prijal taketo zmyslanie, alebo je tu niekto taky? Ako to vy konvertiti chapete?

Neregistrovaný

Isteze musis vypnut realne premyslanie. Kolkokrat v zivote si videl leva zrat travu? Kolkokrat v zivote si videl tigra a antilopu cestovat na lodi? Kolkokrat si videl brata sulozit so sestrou? Kolkokrat si videl boha pohrdnut vegenskou obetou, i ked mu daju to najlepsie co maju? Kolkokrat si videl cloveka zapasit s bohom a porazit ho ? Ja ani raz.
Jediny dovod preco ja a Ty nad tymto vobec rozmyslame ako nad realnou moznostou je ten, ze sme sa do takeho mentalneho sveta narodili. Je to mentalny svet, kde nieco nemozne sa vysvetli niecim sice teoreticky moznym, ale napriek tomu absolutne absurdnym. Tazko vsak najdeme nejakeho konvertitu ktory by prijal taketo zmyslanie, alebo je tu niekto taky? Ako to vy konvertiti chapete?
Logu, tvrdil jsi, že se na otázky, které se položil, nedá logicky odpovědět a že se musí slepě věřit. Není to pravda, dá se na to odpovědět skutečně rozumně a logicky.
Tvoje další otázky jsou opět chybné, ale beru to, že je to už Tvůj (zlo)zvyk. To, že jsi neviděl tygra žrát trávu ještě neznamená, že tomu při stvoření nebylo. (určitě víš, že prehistorický šavlozubý tygr byl vegetarián), antilopa a další zvířata na lodi?-na Slovensku nemáte ZOO? A jak se tam zvířata dostala? Přišla pěšky z Afriky?
Pokud máš problém přijmout, že Hospodin chtěl oběť zvířete a ne oběť melounů a pomerančů, nemáš problém s např. dopravními zákony?
Nařízení je jezdit vpravo a jezdíš vlevo? Tak se pak nediv, že Ti v tom lepším případě řidičák vezmou, v tom horším případě způsobíš tragédii a skončíš ve vězení. To opravdu nechápeš?
Další věci ani nekomentuji a použiji hlášku z filmu od Svěráka/Smoljaka "je to marný, je to marný, je to marný". Prostě nerozumíš, nechceš rozumět a Bůh Tě neuzdraví.

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 24 Máj 2020, 10:38 Není to pravda, dá se na to odpovědět skutečně rozumně a logicky.
Povedal som, ze je teoreticky mozne najst rozne vysvetlenia. No su absurdne, bizarne, uletene a ich jedinym zmyslom je obhajit rozpravkovy svet. Je to akoby niekto vysvetloval, ze mimozemske rasy klingonov si chodia kazdy piatok do Madarska pre segedinsky gulas a nim potom krmia dceru boha Zea, ktoru Zeus splodil s Georgom Sorosom, za ktorym ucelom mu Andromeda vytvorila v tele maternicu, cim klingoni sposobuju oteplovanie planety sklenikovymi plynmi z ich dokonale maskovanych vesmirnych korabov. Je to mozne? Iste ano. Ale je to absurdne!!!

Presne tak znie aj to co nas ako deti naucili nasi rodicia. Iste, mohlo to byt vsetko tak, ako popisujes, teoreticky. Nedavalo by to vsak ziaden zmysel. Aka by to bola komedia aby Boh stvoril leva, dal mu pazury, zuby, silu, rychlost a agresiu a potom mu vsetky tieto geny vypol aby mohol jest travu. Je to teoreticky mozne ako uvaha? Iste je to mozna teoreticka uvaha a mozne vysvetlenie. Je to absurdne? Je to mega absurdne!!!
Hosť napísal: 24 Máj 2020, 10:38 To, že jsi neviděl tygra žrát trávu ještě neznamená, že tomu při stvoření nebylo. (určitě víš, že prehistorický šavlozubý tygr byl vegetarián), antilopa a další zvířata na lodi?-na Slovensku nemáte ZOO? A jak se tam zvířata dostala? Přišla pěšky z Afriky?
Savlozuby tiger je podla wikipedie masozravec, naviac nema byt pribuzny s mackovitymi selmami.
Do Zoo sa dostali zvierata proti svojej voli vdaka komplikovanej logistickej operacii, uspanim narkotizacnymi strelami, zabezpecenim nahradnej masitej stravy a vystavbou klietkoch vybehov. No je absurdne aby nastupili do korabu plneho ludi a zvierat samy od seba. Je to mozne? Je, ale je to absurdne.
Hosť napísal: 24 Máj 2020, 10:38 Pokud máš problém přijmout, že Hospodin chtěl oběť zvířete a ne oběť melounů a pomerančů, nemáš problém s např. dopravními zákony?
Nemam s tym problem, akurat ze Hospodin vobec nepovedal co chce. Proste povedal chlapci snazte sa nieco vymysliet. Obaja sa uprimne snazili a dali to najlepsie. No Hospodin si povedal, snaha je fajn, ale maso je maso, mam pokrk grilovanej zeleniny. Bum, prask. O tom ten pribeh je. Mozes ho cely zmenit a obratit na ruby ako pises, no to je ako zmenit pribeh o dievcatku, ktore poslali mesiacikovia hladat jahody a ked sa s nimi vratila, oni ju nechali zamrznut za to, ze nemala zapalky. Je to mozne? Je, ale je to absurdne.
Hosť napísal: 24 Máj 2020, 10:38 Další věci ani nekomentuji a použiji hlášku z filmu od Svěráka/Smoljaka "je to marný, je to marný, je to marný".

Suhlas, je marne snazit sa dalsie veci vobec nejako vysvetlit. Bolo by to snad este bizarnejsie.

Neregistrovaný

Povedal som, ze je teoreticky mozne najst rozne vysvetlenia. No su absurdne, bizarne, uletene a ich jedinym zmyslom je obhajit rozpravkovy svet.
Tématy, které jsi nahodil, se zabývalo mnoho lidí. Dokázali, že popisované jevy se stát mohly-tj. že zvířata se do archy vešla, že Kain mohl zplodit syna s reálnou ženou ze svého bližšího či vzdálenějšího příbuzenstva. Výsledek tedy je, že popisované věci z bible se stát mohly a popis je reálný. Myslím, že v pohádce spíš žiješ Ty a jednou se to i dozvíme.
Aka by to bola komedia aby Boh stvoril leva, dal mu pazury, zuby, silu, rychlost a agresiu a potom mu vsetky tieto geny vypol aby mohol jest travu. Je to teoreticky mozne ako uvaha? Iste je to mozna teoreticka uvaha a mozne vysvetlenie. Je to absurdne? Je to mega absurdne!!!
Ne, je to jinak-Bůh stvořil lva s geny, kdy nepotřeboval zabíjet, ale žral něco vegetariánského. Po pádu do hříchu Stvořitel některé geny vypnul a některé (které už byly přítomny) zapnul. Je tomu o dodnes-pokud nebudeš kouřit, je pravděpodobnost, že onemocníš na rakovinu plic velmi malá. Pokud ale budeš úmyslně vdechovat cigaretový a jiný kouř, pravděpodobnost se zvýší třeba 100x. Čím to je-něco se v organizmu aktivovalo, pokud by to nebylo aktivováno, bylo by to v klidu.
Nepřijímáš hlavní věc v Písmu a to je pád do hříchu, proto nemůžeš rozumět..
No je absurdne aby nastupili do korabu plneho ludi a zvierat samy od seba. Je to mozne? Je, ale je to absurdne.
Nepozorně opět čteš Písmo:
Z rozmanitých druhů ptactva a z rozmanitých druhů zvířat a ze všech zeměplazů rozmanitých druhů, z každého po páru vejdou k tobě, aby se zachovali při životě.
vždy po páru vešli samec a samice k Noemu do archy
Koráb nebyl plný lidí, to nevíš, že jich bylo jen 8? Pochybuješ o moci Hospodina, který udržuje Tvůj život a bez něhož by jsi se ani nenadechnul? Ten, který stvořil zvířata, lehce může udělat, aby šly tam, kam potřebuje. I s Tebou může udělat co chce a nikdo mu v tom nezabrání.
Nemam s tym problem, akurat ze Hospodin vobec nepovedal co chce. Proste povedal chlapci snazte sa nieco vymysliet. Obaja sa uprimne snazili a dali to najlepsie. No Hospodin si povedal, snaha je fajn, ale maso je maso, mam pokrk grilovanej zeleniny. Bum, prask. O tom ten pribeh je.
Ne, o tom ten příběh není a měl by jsi vráti vysvědčení z DSŠ. Nesleduješ kontext příběhu a to je zásadní. Upřímnost u Kaina nebyla, stačí číst o pár řádků dál. Přiznávám, že už mne nebaví stále něco vysvětlovat člověku, který nechce pochopit. Nedělal to ani Ježíš a lidé od něj odešli a on se je nesnažil zadržet, zahynuli pro věčnost.
Jak jsem předpokládal, zneužiješ vždy odpovědi k dalším nedomyšleným otázkám. Proto končím a jen Bůh ví, jak to s Tebou je. Vnímám, že mám pokyn od Boha s Tebou přestat diskutovat.

log
Kontaktovať používateľa:

Som rad ze sme si vypoculi od Hosta ako vyzera svet nas adventistov od narodenia. Podeli sa s nami o nazor aj nejaky konvertita ktory predtym Bohu ani Biblii neveril? Ako on vnima tieto informacie?

Neregistrovaný

log napísal: 24 Máj 2020, 14:20 Som rad ze sme si vypoculi od Hosta ako vyzera svet nas adventistov od narodenia. Podeli sa s nami o nazor aj nejaky konvertita ktory predtym Bohu ani Biblii neveril? Ako on vnima tieto informacie?
Ja zase hovorím, že všetko je inak. Bibliu považujem za historické spisy, kde niektoré state sú skôr odrazom priania alebo predstáv autora než faktom.
Byť v adventizme (sám som tým prešiel) bolo svojím spôsobom jednoduché. Akési čiernobiele videnie sveta. Človek nemusel ani veľmi premýšľať. Keď som sa ocitol vonku, vo svete ako oni hovoria, zistil som, že nie je všetko také jednoznačné a samozrejmé ako učia.

Neregistrovaný

Hosť napísal: 24 Máj 2020, 15:28
log napísal: 24 Máj 2020, 14:20 Som rad ze sme si vypoculi od Hosta ako vyzera svet nas adventistov od narodenia. Podeli sa s nami o nazor aj nejaky konvertita ktory predtym Bohu ani Biblii neveril? Ako on vnima tieto informacie?
Ja zase hovorím, že všetko je inak. Bibliu považujem za historické spisy, kde niektoré state sú skôr odrazom priania alebo predstáv autora než faktom.
Byť v adventizme (sám som tým prešiel) bolo svojím spôsobom jednoduché. Akési čiernobiele videnie sveta. Človek nemusel ani veľmi premýšľať. Keď som sa ocitol vonku, vo svete ako oni hovoria, zistil som, že nie je všetko také jednoznačné a samozrejmé ako učia.
Prepáč log, že som vstúpil do debaty, chcel si zrejme počuť názor adventistu, ktorý bol predtým ateista, ak som dobre pochopil.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Za 20 rokov Adventistu som tieto otázky vnímal, chodili mi po rozume ale nejako som ich vždy vytesnil. Neviem prečo, možno to bola davová psychóza je to vraj spôsobené neurónmi v mozgu a podvedomou „túžbou“ podobať sa ostatným a splynúť s davom. Až sa mi tomu nechce že to takto funguje.
Psychológovia hovoria ako pôsobí davová psychóza, IQ ľudí v dave klesne na hodnotu jeho najprimitívnejších členov. Moji priatelia v zbore ale zdá sa primitívny neboli. RnDr, Ing, Mgr. Vzdelaný ludia.

Jehovisti sú tak isto vzdelaný a uverili inému konštruktu. IQ na to nebude mať vplyv.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných