Jedine Boh oživuje a daruje večný život a to z milosti, skrze vieru. Môžeš oznámiť, čo je viac, ako večný život v spoločenstve zo Svätým Bohom ako dar od Boha. A ty sa pýtaš, v čom nám Boh pomohol?Neregistrovaný napísal: ↑23 Nov 2025, 11:13 Ako vám pomohol Boh v živote? Konkrétne Boh. Nie cirkev, kazateľ, diakon, brat.
Som nekonečne vďačný za všetko zvrchovanému a svätému Bohu. To Boh ma vzkriesil a otvoril oči, aby som uvidel svetlo Božieho Slova. Z Božej vôle som sa narodil na tento svet a Boh ma aj vzkriesil, do nového života v Kristu Ježišovi, aby som mal odpočinutie, radosť a pokoj, ktorý svet nezná. Hoci každý z nás prechádza mnohými telesnými útrapami, tak, ako píše Pavol: Rim 8,18 Lebo tak súdim, že utrpenia terajšieho času nie sú hodny, aby boly prirovnané k budúcej sláve, ktorá má byť zjavená na nás.
Boh pôsobí svojimi cestami a oživuje to, čo bolo mŕtve a to skrz cirkev, skrz kazateľa, skrz brata, aj skrz mnohých rôznych ľudí. Boh dopúšťa utrpenie a to aj u svojich detí, formuje ich, karhá napomína, skrz slovo, no dáva aj východisko z neho, aby sme mohli zniesť, aby nezahynulo ani jedno z jeho detí.
Ak Ježiš otvoril oči slepému od narodenia a videl, tak to bolo Bohom pripravované, aby sa ukázala Božia moc a oslávil zvrchovaný a Svätý Boh. Mnoho ľudí ak uvideli slepého od narodenia, že vidí, tak uverilo v Ježiša a bolo spasených. Niektorí ostali zatvrdení a aj v to, čo bolo zjavné, tak pochybovali. Podobne, to bolo aj s Lazarom, ktorý zomrel. Boh mohol zabrániť jeho smrti. Ale stalo sa to preto, aby sa ukázala Božia moc, keď ho Ježiš vzkriesil z mŕtvych. Vtedy mnohí uverili v Ježiša a oslavovali Boha.
Teraz je na Zemi okolo 8 miliárd ľudí. Dejú sa aj zázraky o ktorých nevieš. No a najväčší zázrak, je znovuzrodené srdce z Boha, ktoré svojho Boha svojím novým životom z nekonečnej vďačnosti a lásky oslavuje. Také srdce už nepotrebuje vidieť zázraky, aby verilo.
Zázraky sú aj falošné, ktoré zázrakmi nie sú a odvádzajú od pravého Krista.