Kam směřuje ateismus?
-
Nevyvoleny
Re: Kam směřuje ateismus?
Nie je to nič špecifický proti zidovstvu. V tých dobách boli uchylni všetci. Kanaanci hádzali deti do ohňa. Mayovia a Inkovua deti vraj obetovali taktiež. Či je príbeh o Abrahámovi bájka alebo v tej dobe reálne detské obete fungovali, neviem posúdiť. Ale že sa dnes niekto opaja príbehom o Noem, to nepochopím.
-
Viktorrealita
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Vznik Izraela a to po skoro 2000 rokov nemá nič spoločné s Božím zasľúbením ? Po najväčších svetových vojnách a po holokauste, tak zostatok vytvorí štát Izrael, ubráni sa, ale to nemá nič spoločné s Božími zasľúbeniami? Je to len slepá náhoda a nejaká zvláštna zhoda okolností, ktorá len nejako náhodne zapasovala do proroctva? Nie! Deje sa to všetko z Božej moci, aby sa stalo to, čo povedal zvrchovaný Boh.Neregistrovaný napísal: ↑Včera, 14:13 Politický projekt pod názvom Izrael nemá nič spoločné s nejakými zasľúbeniami. Izrael je v prieskumoch paradoxne radený medzi „najmenej náboženské“ krajiny sveta (ak sa pýtame na osobnú religiozitu), no zároveň medzi krajiny s najväčším vplyvom náboženstva na štátne právo (manželstvá, rozvody, šabat). Ďalší trend je v poslednej dobe úbytok obyvateľstva, viac ich odtiaľ odchádza ako prichádza, nižšia pôrodnosť. Vzhľadom k neustálym vojenským konfliktom tento trend bude narastať.
Naplnilo sa proroctvo a Evanjelium je už zvestované na svedectvo všetkým národom. Izrael je zatiaľ telesný, no je už zhromaždený na to isté miesto odkiaľ bol rozptýlený, ako keď sa suché kosti priblížili a to kosť ku svojej kosti a obalili sa mäsom, čo znamená, že sa naplnila prvá časť proroctva a prichádza čas, keď Boh pošle oživujúceho Ducha, čo je zvesť evanjelia a bude viať zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvych v dome Izraela a mnohí zo Židov ožijú v Kristu a teda príjmu svojho Mesiáša – Ježiša Krista.
O suchých kostiach, čo je celý dom Izraelov, to vidím tak:
Suché kosti roztrúsené v údoli, je celý dom Izraelov. Sú roztrúsení medzi mnohé národy sveta a to bez nádeje a sú duchovne mŕtvi. Chrám je zničený a ostali len tradície – rôzne sviatky a rabínsky Judaizmus. No Boh spôsobí, že sa kosť ku svojej kosti začne približovať a potiahnú sa žilami, mäsom a kožou - obalia sa telom, čo je navrátenie a zhromaždenie tohoto národa na územie Izraela. No stále je to telesný Izrael, lebo ducha v nich ešte nebolo. Až následne veje Boží oživujúci Duch od štyroch vetrov, čo je zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvy Izraelský národ. No a ten oživujúci Duch je to Slovo evanjelia Ježiša Krista, ktoré príde zvestované Izraelskému národu zo všetkých strán sveta, teda od tých, ktorí uverili v Krista z pohanov aj zo Židov a tak budú vzkriesení do nového života v Kristu Ježišovi. Jána 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.
Je to teda vzkriesenie do nového života v Kristu Ježišovi. Teda mnohí z Izraelského národa príjmu Ježiša, ako svojho Mesiáša a budú znova vštepení skrz Krista, do svojej olivy, lebo koreň olivy je Ježiš Kristus - Boh. A tak budú všetci vyživovaní jedným koreňom – Kristom a to tí, ktorí sú vštepení z planej olivy – z pohanov, do dobrej olivy a to spolu s tými, ktorí budú, ako prirodzené vetvy dobrej olivy a boli vylámané neverou, tak znova budú Bohom vštepení do svojej vlastnej dobrej olivy a teda tí zo Židov a tak budú spolu tvoriť jeden strom – duchovný Izrael – cirkev Ježiša Krista - jeden Boží ľud a vyživovaní koreňom – Kristom.
Budú Bohom vyvedení zo svojich hrobov, kde boli roztrúsení: Ez37 11 A riekol mi: Synu človeka, tieto kosti sú celý dom Izraelov. Hľa, hovoria: Naše kosti uschly, a zahynula naša nádej, už je po nás! 12 Preto prorokuj a povieš im: Takto hovorí Pán Hospodin: Hľa, ja otvorím vaše hroby a vyvediem vás z vašich hrobov, môj ľude, a dovediem vás do zeme Izraelovej. 13 A zviete, že ja som Hospodin, keď otvorím vaše hroby a keď vás vyvediem z vašich hrobov, môj ľude. 14 A dám do vás svojho ducha, a ožijete, a osadím vás na vašej zemi, a zviete, že ja Hospodin som hovoril aj učiním, hovorí Hospodin.
-
Neregistrovaný
Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi. 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný