Kam směřuje ateismus?
-
Nevyvoleny
Re: Kam směřuje ateismus?
Nie je to nič špecifický proti zidovstvu. V tých dobách boli uchylni všetci. Kanaanci hádzali deti do ohňa. Mayovia a Inkovua deti vraj obetovali taktiež. Či je príbeh o Abrahámovi bájka alebo v tej dobe reálne detské obete fungovali, neviem posúdiť. Ale že sa dnes niekto opaja príbehom o Noem, to nepochopím.
-
Viktorrealita
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Vznik Izraela a to po skoro 2000 rokov nemá nič spoločné s Božím zasľúbením ? Po najväčších svetových vojnách a po holokauste, tak zostatok vytvorí štát Izrael, ubráni sa, ale to nemá nič spoločné s Božími zasľúbeniami? Je to len slepá náhoda a nejaká zvláštna zhoda okolností, ktorá len nejako náhodne zapasovala do proroctva? Nie! Deje sa to všetko z Božej moci, aby sa stalo to, čo povedal zvrchovaný Boh.Neregistrovaný napísal: ↑22 Mar 2026, 14:13 Politický projekt pod názvom Izrael nemá nič spoločné s nejakými zasľúbeniami. Izrael je v prieskumoch paradoxne radený medzi „najmenej náboženské“ krajiny sveta (ak sa pýtame na osobnú religiozitu), no zároveň medzi krajiny s najväčším vplyvom náboženstva na štátne právo (manželstvá, rozvody, šabat). Ďalší trend je v poslednej dobe úbytok obyvateľstva, viac ich odtiaľ odchádza ako prichádza, nižšia pôrodnosť. Vzhľadom k neustálym vojenským konfliktom tento trend bude narastať.
Naplnilo sa proroctvo a Evanjelium je už zvestované na svedectvo všetkým národom. Izrael je zatiaľ telesný, no je už zhromaždený na to isté miesto odkiaľ bol rozptýlený, ako keď sa suché kosti priblížili a to kosť ku svojej kosti a obalili sa mäsom, čo znamená, že sa naplnila prvá časť proroctva a prichádza čas, keď Boh pošle oživujúceho Ducha, čo je zvesť evanjelia a bude viať zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvych v dome Izraela a mnohí zo Židov ožijú v Kristu a teda príjmu svojho Mesiáša – Ježiša Krista.
O suchých kostiach, čo je celý dom Izraelov, to vidím tak:
Suché kosti roztrúsené v údoli, je celý dom Izraelov. Sú roztrúsení medzi mnohé národy sveta a to bez nádeje a sú duchovne mŕtvi. Chrám je zničený a ostali len tradície – rôzne sviatky a rabínsky Judaizmus. No Boh spôsobí, že sa kosť ku svojej kosti začne približovať a potiahnú sa žilami, mäsom a kožou - obalia sa telom, čo je navrátenie a zhromaždenie tohoto národa na územie Izraela. No stále je to telesný Izrael, lebo ducha v nich ešte nebolo. Až následne veje Boží oživujúci Duch od štyroch vetrov, čo je zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvy Izraelský národ. No a ten oživujúci Duch je to Slovo evanjelia Ježiša Krista, ktoré príde zvestované Izraelskému národu zo všetkých strán sveta, teda od tých, ktorí uverili v Krista z pohanov aj zo Židov a tak budú vzkriesení do nového života v Kristu Ježišovi. Jána 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.
Je to teda vzkriesenie do nového života v Kristu Ježišovi. Teda mnohí z Izraelského národa príjmu Ježiša, ako svojho Mesiáša a budú znova vštepení skrz Krista, do svojej olivy, lebo koreň olivy je Ježiš Kristus - Boh. A tak budú všetci vyživovaní jedným koreňom – Kristom a to tí, ktorí sú vštepení z planej olivy – z pohanov, do dobrej olivy a to spolu s tými, ktorí budú, ako prirodzené vetvy dobrej olivy a boli vylámané neverou, tak znova budú Bohom vštepení do svojej vlastnej dobrej olivy a teda tí zo Židov a tak budú spolu tvoriť jeden strom – duchovný Izrael – cirkev Ježiša Krista - jeden Boží ľud a vyživovaní koreňom – Kristom.
Budú Bohom vyvedení zo svojich hrobov, kde boli roztrúsení: Ez37 11 A riekol mi: Synu človeka, tieto kosti sú celý dom Izraelov. Hľa, hovoria: Naše kosti uschly, a zahynula naša nádej, už je po nás! 12 Preto prorokuj a povieš im: Takto hovorí Pán Hospodin: Hľa, ja otvorím vaše hroby a vyvediem vás z vašich hrobov, môj ľude, a dovediem vás do zeme Izraelovej. 13 A zviete, že ja som Hospodin, keď otvorím vaše hroby a keď vás vyvediem z vašich hrobov, môj ľude. 14 A dám do vás svojho ducha, a ožijete, a osadím vás na vašej zemi, a zviete, že ja Hospodin som hovoril aj učiním, hovorí Hospodin.
-
Neregistrovaný
Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi. 
-
Nevyvoleny
Ja tomu rozumiem. To apoštol Pavol poprel Ezechiela a teraz Viktor činí nápravu tým, že poprie apoštola Pavla. Škoda tým bola napravená.Neregistrovaný napísal: ↑23 Mar 2026, 15:57 Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi.![]()
No nie je to jediné proroctvo, čo bolo naplnené. Proroctvo Inkov hovorí, že každých 500 rokov nastane obrat sveta. A skutočne sa to naplnilo. Pred 500 rokmi Španieli dobyli Južnú Ameriku a nastal vek chaosu. No dnes po 500 rokoch sme svedkami veľkého obratu - Pachakuti. Proroctvo Inkov sa naplnilo 1 augusta 1990 - potvrdil to Don Manuel Quispe a nezávislé na ňom na základe štúdia písem aj Don Jesús Quana. V roku 2000 kráľovstvo Inkov dozrelo a nový vek sa začal 1. Augusta 2012. Je to predsa jasné, rovnako ako obnovenie štátu Izrael roku 1948 a začiatok Jezisovej služby v nebeskéj svätyni roku 1844. Tie dokazy sú nepriestrelné a len hlupák to naplnenie všetkých troch proroctiev nevidí.
-
Viktorrealita
O čom to všetci píšete. Veď sám Pavol to potvrdzuje, že v tom proroctve nejde o dobu Babylonského zajatia. O akom národe to Pavol píše, ak nie o Izraeli a čo je to tajomstvo? Veď sám je Izraelita: Rim11 1 Hovorím tedy: Či azda Bôh zavrhnul svoj ľud? Nech sa nestane! Lebo veď i ja som Izraelita, zo semena Abrahámovho, z pokolenia Benjaminovho.Neregistrovaný napísal: ↑23 Mar 2026, 15:57 Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi.![]()
Rim11 25 Lebo nechcem, bratia, aby ste nevedeli toho tajomstva, aby ste neboli sami u seba múdrymi, že zatvrdenie z čiastky stihlo Izraela dotiaľ, dokiaľ nevojde plnosť pohanov, 26 a tak bude celý Izrael spasený, jako je napísané: Prijde zo Siona Vysloboditeľ a odvráti bezbožnosti od Jakoba. 27 A toto im bude odo mňa smluva, keď odnímem ich hriechy.
Čo sa týka novej zmluvy, tak je to ešte jasnejšie, že. To je problém tomu rozumieť?
V Kristu sme už jedno a to tí zo Židov, ktorí sú ale nazvaní prirodzenými vetvami, ktoré boli vylámané neverou a znová budú v Kristu vštepení do svojej vlastnej olivy, tak aj tí z pohanov, ktorí sú nazvaní vetvy z planej - divej olivy a sú v Kristu vštepení do dobrej olivy a vyživovaní jedným koreňom - Kristom. Je to teda jeden strom – Boží ľud, ale jedené vetvy sú z divej olivy – z pohanov a iné prirodzené – zo Židov.
Keďže väčšina zo Židov ešte neprijala Krista, tak to znamená, že čas štepenia prirodzených vetví do dobrej olivy ešte len nastane, čo sa aj pripravuje a to nastane vtedy, ak sa zaštepia všetky vetvy, ktoré majú byť vštepení do dobrej olivy z pohanov. To je tajomstvo!
Rim11, 24 Lebo ak si ty vyťatý z olivy, ktorá je prírodou planá, a si proti prírode vštepený do dobrej olivy, o koľko skôr potom títo súc prirodzenými vetvami vštepení budú do svojej vlastnej olivy!
O ktorom národe sa tu hovorí? Kto sú prirodzené vetvy a kto z divej olivy?
Rim11 25 Lebo nechcem, bratia, aby ste nevedeli toho tajomstva, aby ste neboli sami u seba múdrymi, že zatvrdenie z čiastky stihlo Izraela dotiaľ, dokiaľ nevojde plnosť pohanov, 26 a tak bude celý Izrael spasený, jako je napísané: Prijde zo Siona Vysloboditeľ a odvráti bezbožnosti od Jakoba. 27 A toto im bude odo mňa smluva, keď odnímem ich hriechy.
Boh hovorí o novej zmluve, to znamená, že sa to týka tejto zmluvy : Mat 26,28 lebo toto je moja tej novej smluvy krv, ktorá sa vylieva za mnohých na odpustenie hriechov.
Jer 31 31 Hľa, idú dni, hovorí Hospodin, že učiním s domom Izraelovým a s domom Júdovým novú smluvu. 32 Nie takú smluvu, jakú som učinil s ich otcami toho dňa, ktorého som ich pojal za ruku, aby som ich vyviedol z Egyptskej zeme, ktorú to moju smluvu oni zrušili, hoci som ja bol stal ich manželom, hovorí Hospodin.
Boží zákon už nebude zapísaný na kamenných doskách, ale Boh dá zákon do ich vnútornosti a napíše ho na ich srdce.
Jer31 33 Lebo toto je smluva, ktorú učiním s domom Izraelovým po tých dňoch, hovorí Hospodin: Dám svoj zákon do ich vnútornosti a napíšem ho na ich srdce a budem im Bohom, a oni mi budú ľudom.
A Pavol to len potvrdzuje o akú zmluvu sa jedná: Žid 8,10 Lebo toto je smluva, ktorú uzavriem s domom Izraelovým po tých dňoch, hovorí Pán: Dám svoje zákony do ich mysle a napíšem ich na ich srdcia a budem im Bohom, a oni mi budú ľudom.
Žid 10,16 Toto je smluva, ktorú uzavriem s nimi po tých dňoch, hovorí Pán: Dám svoje zákony na ich srdcia a napíšem ich na ich mysle
Prorok daniel píše o príchode Mesiáša pred zničením chrámu. Ako vidíme, tak je to prorokované na dobu, keď prišiel Kristus a následne podľa proroctva chrám bol zničený 70. nl. a neostal kameň na kameni. Židia rozptýlení medzi mnohé národy a nastala éra novej zmluvy.
To, že Pavol píše o prirodzených vetviach, čo je Izraelský národ , ktoré to vetvy boli vylámané neverou a teda stali sa suchými kosťami bez nádeje, tak súčasne píše, aby sa nechválili tí, ktorí sú vštepení z planej olivy a to proti prirodzeným vetviam - Izraelu: Rim 18 nechváľ sa proti vetviam: a jestli sa chváliš, vedz, že nie ty nesieš koreň, ale koreň teba.
Takže spása pohanov je zo Židov, aby následne Duch vial z celého sveta na suché kosti z domu Izraela, aby ožili. A tak budú prirodzené vetvy znova vštepení do svojej olivy, lebo koreň je Kristus – Boh.
Duch veje od štyroch vetrov, čo je z celého sveta, zo všetkých strán, aby ožili.
Ez37 9 A riekol mi: Prorokuj k duchu, prorokuj, synu človeka, a povieš duchu: Takto hovorí Pán Hospodin: Od štyroch vetrov prijdi, duchu, a vej na týchto pobitých, aby ožili!
Akým Duchom ožijú, ak nie Slovom evanjelia Ježiša Krista, ktoré je Duch a je život.
Ez37 14 A dám do vás svojho ducha, a ožijete, a osadím vás na vašej zemi, a zviete, že ja Hospodin som hovoril aj učiním, hovorí Hospodin.
Oživujúci Duch Slova evanjelia Ježiša Krista príde na suché kosti Izraela zo všetkých strán sveta a ožijú v Kristu. Ježiš hovorí: Ján 6,63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.
-
Host
Veľa spomínaš slovo oživujúci duch. Ale prišiel som na to prečo teba ešte neoživil. Ty si ešte na ceste a teraz by si to aj tak nepochopil preto ťa duch necháva vyzrieť.
-
Viktorrealita
Oživujúci Duch, je Boh.Host napísal: ↑24 Mar 2026, 14:24 Veľa spomínaš slovo oživujúci duch. Ale prišiel som na to prečo teba ešte neoživil. Ty si ešte na ceste a teraz by si to aj tak nepochopil preto ťa duch necháva vyzrieť.
Môžeš mi oznámiť, z akej svojej výsostnej a vyzretej pozície ma posudzuješ?
-
Neregistrovaný
podle ovoce bych tipnul jáViktorrealita napísal: ↑24 Mar 2026, 14:36Oživujúci Duch, je Boh.Host napísal: ↑24 Mar 2026, 14:24 Veľa spomínaš slovo oživujúci duch. Ale prišiel som na to prečo teba ešte neoživil. Ty si ešte na ceste a teraz by si to aj tak nepochopil preto ťa duch necháva vyzrieť.
Môžeš mi oznámiť, z akej svojej výsostnej a vyzretej pozície ma posudzuješ?
Dobrý strom nemůže nést špatné ovoce.
Ale tvoje ovoce mi smrdí.
Neboj Duch dává všem stačí si poprosit;-)
(teda pokud nevěříš že je to předurčeno)
-
Viktorrealita
Nech si dá každý pozor, lebo Boh povedal : 1M 12,3 A požehnám tých, ktorí ťa žehnajú, a tých, ktorí ti zlorečia, prekľajem, a budú požehnané v tebe všetky čeľade zeme.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných