Zákaz Svědků Jehovových

Diskusia o všetkom ostatnom.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákaz Svědků Jehovových

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Hosť napísal:
Znam nespocet SJ jako lidi osobne i v jejich soukromem zivote. Ve sve podstate jsou stejnymi lidmi se svymi slabostmi i prednostmi, jak kterykoliv jiny bezny clovek usilujuci se zit pokojne ve vztahu k jinym lidem. U prevazne vecsiny SJ plati, ze osobni priklad Krista a jeho uceniku je i soucasti jejich osobniho zivota. Usiluji se jako lidi jednat velice cestne a mirumilovne ve vztahu ke kazdemu cloveku.
Prakticky všichni, opakuji téměř všichni, SJ, s kterými jsem se setkal, byli nečestní (slibovali donést publikace, zjistit informace, které jsem chtěl, slibovali, že si vyhledají informace pouze z bible, ne z SV a neplnili to, občas i vědomě lhali), nafoukaní (oni jsou přece vyvolení, stále poukazovali na vyjímečnost Svědků, kritizovali třeba náš vkus vybavení bytu atd.), nesmírně kritičtí k jinověrcům (zvláště jiným křesťanům) a vlezlí (nerespektovali, že prostě na ně někdy nemáme čas a nemohou být u nás do pozdního večera, když máme malé děti a občas jsme je museli skoro vyhodit).
Příklad Krista pro SJ je jedna věc, ale přijetí za osobního Spasitele druhá. Přijetí znamená zbavit se strachu, že nebudu spasen, SJ to neznali, protože přijali spásu ze skutků.
Dnes už SJ nepotřebuji, jejich učení jsem prozkoumal a na rozdíl od minulosti jsou na internetu jejich publikace volně k dispozici, takže nemohou mlžit a zapírat. Existují weby se zkušenostmi, jak SJ jednají s těmi, kdo uvěřili v Ježíše, mne neoklameš, nakonec, odkazy zde byly již uveřejněny.
nemaji ani zadnou uctu pred autoritou nejvyssiho Boha Jehovu ani pred Bozim Synem Jezise Kristem.
Třeba Janča, který byl vyloučen za to, že v bibli objevil úctu ke Kristu, že? Viz. nahrávka na internetu.
Stejne tak neni pravdou, ze SJ odmitaji lecbu a pomoc svym bliznim. Odmitaji pouze tranfuze krve, ktere jsou i sirokou vedeckou lekarskou verejnosti jasne prokazane jako velice nebezpecny lecebny prostredek, ktery by uz v dnesni dobe, kvuli sve rizikovosti ani nedostal platne schvaleni jako lecivo.
Dnes už odmítají pouze transfúze, ale to, co jsi napsal, je pouze mýtus šířený NSSJ. Transfúze zachraňují miliony životů ročně a samozřejmě neuvedeš ze "široké vědecké lékařské společnosti" nikoho. Samozřejmě, biblické texty o transfúzi nehovoří. V době, kdy se učení SJ formovalo, nebyly známy krevní skupiny, docházelo k zbytečným úmrtím, zřejmě odtud ten strach a následná deformace biblických textů.
Umíš dát i nějaký jiný odkaz, který není z publikací z Brooklynu? To je myslím, Tvůj problém, že čerpáš pouze z publikací, které vydává vedoucí sbor.
Opakuji tedy, ze ten kdo tvrdi, ze je uceni Svedku Jehovovych projevem nejakeho nebezpecneho extremizmu je uplne mimo a je zaslepen zcela bezduvodnou nenavisti stejne, jak ji vuci Kristovi a jeho nasledovnikum projevovali pokrytecky nabozensky predstavitele jejich doby
Já tvrdím na základě obecných známých věcí i osobní zkušenosti,že se projevují etrémně, nenávist k nim nemám, je mi jich spíše líto, vedoucí sbor ukradl běžným SJ nebe, Spasitele. Samozřejmě SJ nenajíždějí náklaďákem do lidí nebo nepřipravují bomby.
Svědky bych s prvními křesťany vůbec nespojoval, chybí tam historická kontinuita, podobnost učení i jednání.

Moje zkušenost se členy SJ je docela dobrá, příjemní lidé, vůbec nebyli vlezli a dalo se s nimi hovořit. Možná jsou někde i fanatici, ale v které církvi nejsou? V které církvi nejsou někteří členové k jiným církvím kritičtí? Možná stačí číst i zde na tomto webu některé komentáře. Nějak mi to připomíná některé jedince, kteří zdůrazňují vyjimečnost naši církve casd. No a to tajně nahrané video? Možná by došlo k velkému překvapení, kdyby byla možnost zveřejnit některá výborová jednání z našeho prostředí. Nejsme-li o nic lepší, proč taková odsouzení? Zkušenost jednoho člověka (ani moje) není směrodatná pro objektivní posouzení. Křesťanství není o vzájemném odsuzování. Jistě nemusíme souhlasit s učením kterékoliv církve, ale to je vše co je ještě legitimní. A co je nad to, to už je jen projev arogance, povýšenosti a jiného "ducha".....

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Moje zkušenost se členy SJ je docela dobrá, příjemní lidé, vůbec nebyli vlezli a dalo se s nimi hovořit. Možná jsou někde i fanatici, ale v které církvi nejsou? V které církvi nejsou někteří členové k jiným církvím kritičtí? Možná stačí číst i zde na tomto webu některé komentáře. Nějak mi to připomíná některé jedince, kteří zdůrazňují vyjimečnost naši církve casd. No a to tajně nahrané video? Možná by došlo k velkému překvapení, kdyby byla možnost zveřejnit některá výborová jednání z našeho prostředí. Nejsme-li o nic lepší, proč taková odsouzení? Zkušenost jednoho člověka (ani moje) není směrodatná pro objektivní posouzení. Křesťanství není o vzájemném odsuzování. Jistě nemusíme souhlasit s učením kterékoliv církve, ale to je vše co je ještě legitimní. A co je nad to, to už je jen projev arogance, povýšenosti, jiného "ducha".....
Je pravdou, Ambassadore, že moje zkušenosti jsou už staršího data. Po sametu se možná lecos změnilo i u SJ, ale špatná pověst se táhne, vždyť to známe i z prostredí casd. Byli naprosto nepřístupní, takové "gramofonky" s naučenými věcmi.
Svědky neodsuzuji, nejsem Bůh, který vše posoudí, ale na vyhrožování jsem citlivý.
Objektivně NSSJ již zhodnotili jiní, hlavně kteří z ní vyšli po desítkách let a řekli - tudy cesta nevede. Nakonec i Raymond Franz ve své knize popisuje přátelství s dalšími rodinami a jak se ho dotklo neférové jednání s Edem Dunlopem a popisuje cestu ven. Dobrý je důkazový materiál v knize, tedy citace z literatury, okopírované zápisy VRO. I zde bylo vidět rozdíly mezi lidmi, někteří mysleli samostatně, druzí byli ve vleku.
Věřím, že před příchodem Krista bude skutečné probuzení a ti, co budou skutečně toužit, prohlédnou, my i naši "bratranci" SJ.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal:
Moje zkušenost se členy SJ je docela dobrá, příjemní lidé, vůbec nebyli vlezli a dalo se s nimi hovořit. Možná jsou někde i fanatici, ale v které církvi nejsou? V které církvi nejsou někteří členové k jiným církvím kritičtí? Možná stačí číst i zde na tomto webu některé komentáře. Nějak mi to připomíná některé jedince, kteří zdůrazňují vyjimečnost naši církve casd. No a to tajně nahrané video? Možná by došlo k velkému překvapení, kdyby byla možnost zveřejnit některá výborová jednání z našeho prostředí. Nejsme-li o nic lepší, proč taková odsouzení? Zkušenost jednoho člověka (ani moje) není směrodatná pro objektivní posouzení. Křesťanství není o vzájemném odsuzování. Jistě nemusíme souhlasit s učením kterékoliv církve, ale to je vše co je ještě legitimní. A co je nad to, to už je jen projev arogance, povýšenosti, jiného "ducha".....
Je pravdou, Ambassadore, že moje zkušenosti jsou už staršího data. Po sametu se možná lecos změnilo i u SJ, ale špatná pověst se táhne, vždyť to známe i z prostredí casd. Byli naprosto nepřístupní, takové "gramofonky" s naučenými věcmi.
Svědky neodsuzuji, nejsem Bůh, který vše posoudí, ale na vyhrožování jsem citlivý.
Objektivně NSSJ již zhodnotili jiní, hlavně kteří z ní vyšli po desítkách let a řekli - tudy cesta nevede. Nakonec i Raymond Franz ve své knize popisuje přátelství s dalšími rodinami a jak se ho dotklo neférové jednání s Edem Dunlopem a popisuje cestu ven. Dobrý je důkazový materiál v knize, tedy citace z literatury, okopírované zápisy VRO. I zde bylo vidět rozdíly mezi lidmi, někteří mysleli samostatně, druzí byli ve vleku.
Věřím, že před příchodem Krista bude skutečné probuzení a ti, co budou skutečně toužit, prohlédnou, my i naši "bratranci" SJ.
Ale já nepopisuji nějaké jen čerstvé zkušenosti. Ještě dnes mám vzpomínku na dvě děvčata od SJ ( asi před 40 lety). Zazvonili u nás s prozbou o použití toalety. Po té jsme pár chvil měli možnost se vzájemně sdílet. Podobně i jiná setkání. Možná jde i o to, jaké temperamenty se setkají. Hlavně jde o to začínat tím co nás vzájemně spojuje.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Hosť napísal:
Znam nespocet SJ jako lidi osobne i v jejich soukromem zivote. Ve sve podstate jsou stejnymi lidmi se svymi slabostmi i prednostmi, jak kterykoliv jiny bezny clovek usilujuci se zit pokojne ve vztahu k jinym lidem. U prevazne vecsiny SJ plati, ze osobni priklad Krista a jeho uceniku je i soucasti jejich osobniho zivota. Usiluji se jako lidi jednat velice cestne a mirumilovne ve vztahu ke kazdemu cloveku.
Prakticky všichni, opakuji téměř všichni, SJ, s kterými jsem se setkal, byli nečestní (slibovali donést publikace, zjistit informace, které jsem chtěl, slibovali, že si vyhledají informace pouze z bible, ne z SV a neplnili to, občas i vědomě lhali), nafoukaní (oni jsou přece vyvolení, stále poukazovali na vyjímečnost Svědků, kritizovali třeba náš vkus vybavení bytu atd.), nesmírně kritičtí k jinověrcům (zvláště jiným křesťanům) a vlezlí (nerespektovali, že prostě na ně někdy nemáme čas a nemohou být u nás do pozdního večera, když máme malé děti a občas jsme je museli skoro vyhodit).
Příklad Krista pro SJ je jedna věc, ale přijetí za osobního Spasitele druhá. Přijetí znamená zbavit se strachu, že nebudu spasen, SJ to neznali, protože přijali spásu ze skutků.
Dnes už SJ nepotřebuji, jejich učení jsem prozkoumal a na rozdíl od minulosti jsou na internetu jejich publikace volně k dispozici, takže nemohou mlžit a zapírat. Existují weby se zkušenostmi, jak SJ jednají s těmi, kdo uvěřili v Ježíše, mne neoklameš, nakonec, odkazy zde byly již uveřejněny.
nemaji ani zadnou uctu pred autoritou nejvyssiho Boha Jehovu ani pred Bozim Synem Jezise Kristem.
Třeba Janča, který byl vyloučen za to, že v bibli objevil úctu ke Kristu, že? Viz. nahrávka na internetu.
Stejne tak neni pravdou, ze SJ odmitaji lecbu a pomoc svym bliznim. Odmitaji pouze tranfuze krve, ktere jsou i sirokou vedeckou lekarskou verejnosti jasne prokazane jako velice nebezpecny lecebny prostredek, ktery by uz v dnesni dobe, kvuli sve rizikovosti ani nedostal platne schvaleni jako lecivo.
Dnes už odmítají pouze transfúze, ale to, co jsi napsal, je pouze mýtus šířený NSSJ. Transfúze zachraňují miliony životů ročně a samozřejmě neuvedeš ze "široké vědecké lékařské společnosti" nikoho. Samozřejmě, biblické texty o transfúzi nehovoří. V době, kdy se učení SJ formovalo, nebyly známy krevní skupiny, docházelo k zbytečným úmrtím, zřejmě odtud ten strach a následná deformace biblických textů.
Umíš dát i nějaký jiný odkaz, který není z publikací z Brooklynu? To je myslím, Tvůj problém, že čerpáš pouze z publikací, které vydává vedoucí sbor.
Opakuji tedy, ze ten kdo tvrdi, ze je uceni Svedku Jehovovych projevem nejakeho nebezpecneho extremizmu je uplne mimo a je zaslepen zcela bezduvodnou nenavisti stejne, jak ji vuci Kristovi a jeho nasledovnikum projevovali pokrytecky nabozensky predstavitele jejich doby
Já tvrdím na základě obecných známých věcí i osobní zkušenosti,že se projevují etrémně, nenávist k nim nemám, je mi jich spíše líto, vedoucí sbor ukradl běžným SJ nebe, Spasitele. Samozřejmě SJ nenajíždějí náklaďákem do lidí nebo nepřipravují bomby.
Svědky bych s prvními křesťany vůbec nespojoval, chybí tam historická kontinuita, podobnost učení i jednání.
Nevim s kym konkretne jsi od SJ vedl rozhovor, ale pouzivas stale jen prazdna slova a neuvedl jsi nic konkretniho.

1. Mluvis, ze jsi od nich chtel prinest nejake publikace a vzapeti tvrdis, ze jsi je nasel na internetu sam a tak kdyz jsi mel tedy k nim pristup asi bylo zbytecne ti pak neco nosit. Nevim co jsi konkretne od nich pozadoval a co a kde si nakonec nasel na internetu.

2. Chtel jsi s nima mluvit na zaklade informaci vychazejicich primo z Bible. V jake veci ? Jaka tema ?

3. Opravnena kritika lziveho pozdejsiho nekrestanskeho uceni zalozeneho na lidske filozofii podlozena ucenim Krista vychazejici primo z uceni Boziho slova je zcela v poradku. SJ nejsou jedini, kdo kriticky poukazuji na nesoulad nabozenskeho uceni a praktik nekterych verich treba i tech, co o sobe tvrdi, ze jsou vericimi krestany s tim, co je skutecne ucenim Krista a jeho uceniku zapsaneho primo z Bible.

4. Jezis (vyznam jmena Yehovah zachrani) Kristus je pro kazdeho SJ Bozim Synem poslanym od OTCE Boha JHVH jako MESIAS (KRISTUS) - zachrana vychazi od OTCE NEJVYSSIHO BOHA JHVH SKRZE SYNA. Uznavaji Jezise Krista za sveho PANA a KRALE, VELEKNEZE, DUCHOVNIHO VODCU a HLAVU KRESTANSKEHO ZBORU. Neuctivaji ho jako BOHA, ale podle jeho vzoru i slov jeho uceni jako BOHA i nadale uctivaji pouze jeho OTCE od ktereho je VSE BOHA se svatym jmenem YeHoWaH. Uctivani kohokoliv jineho jako BOHA nez OTCE je zcela jiste projevem MODLARSTVI a je soucasti odpadlickeho krestanskeho uceni. Krista LZE VZYVAT, KLANET SE MU a oslovovat ho pouze v tom postaveni ktere ma od OTCE jako PANA a KRALE, VELEKNEZE a PROSTREDNIKA, ale i to vse delas pro oslavu nejvyssiho BOHA YHWH OTCE, lebo KRISTUS neni CILEM ale CESTOU k OTCI. Nestal se pro sve uceniky novym Bohem, ale spolecne s nimi uctiva a slouzi jedinemu pravemu Bohu YHWH jak oznacil i on sam sveho OTCE.

Tebou spominany Janca hajil pozdejsi odpadlicke uceni a tak byl zcela opravnene vyloucen z krestanskeho zboru, lebo zavadel do krestanskeho zboru SJ sektarske uceni spojene s MODLARSTVIM.

5. Mluvit s tebou o ucte k svatosti krve a Bozich pozadavkach v teto veci je asi zbytecne kdyz o to sam nestojis. Tobe by zrejme nijak nevadilo ani piti krevi. I mimo stranek SJ je hodne jinych odkazu, kde se lekari vyjadruji o urcitych vecech stejne, jak ti lekari nich SJ citovali ve svych publikacich a verohodnost techto citaci si preci muzes overit. Jsou tam uvedena jmena konkretnich lidi a neni tam psane nic ve stylu - jedna babka povidala. Ja sam si jmena techto doktoru dohledal i mimo publikaci SJ a dival sem se na jejich profesi i nazory, ktere v dane veci opravdu vyjadruji. Doufam, ze mne nechces presvedcovat o bezproblemovem leceni pomoci transfuze krevi. Je to stejne problematicka oblast jakou je i transplantace cizich organu, ktere se vzdy dela jen se souhlasem pacienta a nikomu se nenanucuje i kdyz i transplantace ciziho organu ti muze (ale nemusi) zachranit tvuj pominutelny a smrtelny zivot. Krev je ve sve podstate taky cizim organem a s autotransfuzi vlastni krevi vratenou treba i pres cez mimotelny obeh zbirane pristroji primo ze zraneni SJ zadny problem nemaji. Tvoje vlastni krev je vzdy pro tebe tou nejbezpecnejsi. Zaden doktor - ani ten nejzarytejsi odpurce Svedku Jehovovych ti v teto veci zcela jiste neda 100% zaruku, ze nim podana transfuze krve te nemuze ohrozit na zdravi a zivote a nazaruci ti ani to, ze ti podana transfuze opravdu pomoze zachranit tvuj zivot. Kazdy rozumny lekar znaly v danem oboru (transfuzologie a anestezie) se podavani transfuze krve vyhyba nejvic jak jen muze vedom si i velice vaznych rizik s jeji podavanim (obzvlast v akutnich pripadech, kde neni cas dostatecne testovat imunitni reakci prijemce na darovanou krev). A doufam, ze kdyz vime o techto vaznych rizikach, kde prichazi k vaznemu poskozeni zdravi pacientu a dokonce i k umrtim a existuje i jiny spusob lecby, ktery muze pomoct, tak doufam ze i ty sam uznavas, ze ma kazdy pouceny pacient pravo volby jaky druh lecby si pro sebe a sve blizni vybere sam.

6.Pises o tom, ze k SJ nenavist nemas. Definuj tedy prosim presne jakym extremistickym chovanim Svedku Jehovovych se citis byt ty sam nejak ohrozen ?

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal:
Hosť napísal:

Moje zkušenost se členy SJ je docela dobrá, příjemní lidé, vůbec nebyli vlezli a dalo se s nimi hovořit. Možná jsou někde i fanatici, ale v které církvi nejsou? V které církvi nejsou někteří členové k jiným církvím kritičtí? Možná stačí číst i zde na tomto webu některé komentáře. Nějak mi to připomíná některé jedince, kteří zdůrazňují vyjimečnost naši církve casd. No a to tajně nahrané video? Možná by došlo k velkému překvapení, kdyby byla možnost zveřejnit některá výborová jednání z našeho prostředí. Nejsme-li o nic lepší, proč taková odsouzení? Zkušenost jednoho člověka (ani moje) není směrodatná pro objektivní posouzení. Křesťanství není o vzájemném odsuzování. Jistě nemusíme souhlasit s učením kterékoliv církve, ale to je vše co je ještě legitimní. A co je nad to, to už je jen projev arogance, povýšenosti a jiného "ducha".....
Tesi mne, ze zde nachazim velice rozumne lidi, ktery k urcitym vecem opravdu pristupuji s nepredpojatou mysli a skutecnou laskou uvedomujic si i svoji vlastni nedokonalost a selhani. SJ zcela jiste bezchybnimi lidmi bez hrichu nejsou a kazdy kdo si o sobe mysli, ze je neco vic nez jiny clovek lze sam sobe. Pokud muze byt v nas neco opravdu cenne neni to nase, ale je to darem od naseho milujiciho nebeskeho Otce Boha YeHoWaHa skrze Krista naseho Pana.

Faktem je, ze nikdo z nas si svym chovanim nemuze neco zaslouzit. Projev Boziho milosrdenstvi je skutecne darem a dulezita je predevsim laska a vira na 1 miste laska k OTCI ktera nam byla zjevena v osobe Boziho Syna Jezise Krista a pak i k ostatnim lidem.

"28 Jeden ze znalců Zákona, který přišel a slyšel, jak se přou, protože věděl, že jim znamenitě odpověděl, se ho zeptal: „Které přikázání je první ze všech?“ 29 Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Jehova, náš Bůh, je jeden Jehova, 30 a budeš milovat Jehovu, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou.‘ 31 To druhé je: ‚Budeš milovat svého bližního jako sám sebe.‘ Není žádné přikázání větší než tato.“ 32 Znalec Zákona mu řekl: „Učiteli, řekl jsi dobře podle pravdy: ‚Je Jeden, a není žádný jiný než On‘; 33 a tak milovat ho celým svým srdcem a celým svým porozuměním a celou svou silou a milovat svého bližního jako sám sebe je daleko cennější než všechny celé zápalné obětní dary a oběti.“ 34 Ježíš rozpoznal, že odpověděl inteligentně, a řekl mu na to: „Nejsi daleko od Božího království.“ " (Marek 12 kap.)

"8 Nebuďte nikomu dlužni ani jedinou věc kromě toho, abyste jeden druhého milovali; neboť kdo miluje svého bližního, naplnil zákon. 9 Vždyť [sbírka zákona]: „Nedopustíš se cizoložství, nezavraždíš, nebudeš krást, nebudeš chtivý“ a jakékoli jiné přikázání, které existuje, je shrnuto v tomto slově, totiž: „Budeš milovat svého bližního jako sám sebe.“ 10 Láska nepůsobí bližnímu zlo; proto je láska naplněním zákona." (Rimanum 13 kap)

"14 Jestliže totiž odpustíte lidem jejich přečiny, odpustí váš nebeský Otec i vám; 15 jestliže však lidem neodpustíte jejich přečiny, ani váš Otec neodpustí vaše přečiny." (Matous 6 kap.)

Účelem tohoto pověření je skutečně láska z čistého srdce a z dobrého svědomí a z víry bez pokrytectví...bylo projeveno milosrdenství, protože jsem byl v nevědomosti a jednal jsem z nedostatku víry. 14 Ale nezasloužená laskavost našeho Pána nadmíru oplývala spolu s vírou a láskou, která je ve spojitosti s Kristem Ježíšem. 15 Je to věrné slovo a zasluhuje plné přijetí, že Kristus Ježíš přišel do světa, aby zachránil hříšníky." (1 Timotejovi 1 kap.)

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal:
Kazdy krestan by se mel pod vedenim Boziho ducha snazit udrzet jednotu s NEJVYSSIM BOHEM YHWH OTCEM SKRZE KRISTA. Kdo nepracuje na promene svoji osobnosti prispusobujic ji poznane Bozi vule si tak nakonec uskodi jen sam. Je tedy zcela jedno kdo nam primo z uceni Boziho slova ukaze jaka je zapsana Bozi vule a uceni Krista. Meli by sme si takovou vec sami prozkoumat a s cistim svedomim ve vztahu k Otci a Kristovi se usilovat delat potrebne zmeny.

Uveril by si vsemu, co by treba o CASD mluvil nekdo, kdo uz neni jeji soucasti bez toho, aby jsi si i sam proveril pravdivost urcitych tvrzeni a vyslechl by si i nazor toho, kdo je z nejake veci obvinen ?

Mne kdyz bude neco zajimat z uceni CASD se bud podivam primo na jejich oficielni internetove stranky s jejich ucenim a nebo se treba i primo zeptam cloveka z tohoto spolecenstvi, aby mi urcite veci vysvetlil, jak jim presne rozumi a jak jim on sam veri, lebo vim, ze od ciziho cloveka co neni s nimi spojen se v kazde veci zcela jiste nemusim dozvedet plnou pravdu obzvlast kdyz uz je pouze jen byvalym clenem takoveho spolecenstvi nemusi vse podavat zcela pravdive, ale tendencne hajic tak treba i vlastne duvody odchodu a vlastni presvedceni. Je dobre znat objektivne i duvod jeho odchodu, lebo jestli opravdu slo o nekajicneho hrisnika vylouceneho za zavazny prestupek odporujici krestanske moralce a uceni, tak hodnota jeho vypovedi muze byt treba ovlyvnena i touto veci, ktera muze byt stale soucasti jeho zivota a z ktere necini pokani.

"13 Vskutku, který člověk vám uškodí, jestliže se stanete horlivými pro dobro? 14 Ale i kdybyste měli trpět pro spravedlnost, jste šťastni. Nebojte se však předmětu jejich strachu, ani se neznepokojujte. 15 Ve svém srdci však posvěcujte KRISTA jako Pána, vždy připraveni k obhajobě před každým, kdo od vás vyžaduje důvod pro naději, [která je] ve vás, ale čiňte to spolu s mírností a hlubokou úctou.
16 Držte se dobrého svědomí, aby právě v tom, v čem proti vám mluví, byli zahanbeni ti, kdo mluví pohrdlivě o vašem dobrém chování ve spojitosti s Kristem. 17 Je totiž lépe, abyste trpěli proto, že činíte dobro, je-li to Boží vůle, než proto, že činíte zlo." (1 Petra 3 kap.)

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Karol Schneider napísal:
Hosť napísal:
Kazdy krestan by se mel pod vedenim Boziho ducha snazit udrzet jednotu s NEJVYSSIM BOHEM YHWH OTCEM SKRZE KRISTA. Kdo nepracuje na promene svoji osobnosti prispusobujic ji poznane Bozi vule si tak nakonec uskodi jen sam. Je tedy zcela jedno kdo nam primo z uceni Boziho slova ukaze jaka je zapsana Bozi vule a uceni Krista. Meli by sme si takovou vec sami prozkoumat a s cistim svedomim ve vztahu k Otci a Kristovi se usilovat delat potrebne zmeny.

Uveril by si vsemu, co by treba o CASD mluvil nekdo, kdo uz neni jeji soucasti bez toho, aby jsi si i sam proveril pravdivost urcitych tvrzeni a vyslechl by si i nazor toho, kdo je z nejake veci obvinen ?

Mne kdyz bude neco zajimat z uceni CASD se bud podivam primo na jejich oficielni internetove stranky s jejich ucenim a nebo se treba i primo zeptam cloveka z tohoto spolecenstvi, aby mi urcite veci vysvetlil, jak jim presne rozumi a jak jim on sam veri, lebo vim, ze od ciziho cloveka co neni s nimi spojen se v kazde veci zcela jiste nemusim dozvedet plnou pravdu obzvlast kdyz uz je pouze jen byvalym clenem takoveho spolecenstvi nemusi vse podavat zcela pravdive, ale tendencne hajic tak treba i vlastne duvody odchodu a vlastni presvedceni. Je dobre znat objektivne i duvod jeho odchodu, lebo jestli opravdu slo o nekajicneho hrisnika vylouceneho za zavazny prestupek odporujici krestanske moralce a uceni, tak hodnota jeho vypovedi muze byt treba ovlyvnena i touto veci, ktera muze byt stale soucasti jeho zivota a z ktere necini pokani.

"13 Vskutku, který člověk vám uškodí, jestliže se stanete horlivými pro dobro? 14 Ale i kdybyste měli trpět pro spravedlnost, jste šťastni. Nebojte se však předmětu jejich strachu, ani se neznepokojujte. 15 Ve svém srdci však posvěcujte KRISTA jako Pána, vždy připraveni k obhajobě před každým, kdo od vás vyžaduje důvod pro naději, [která je] ve vás, ale čiňte to spolu s mírností a hlubokou úctou.
16 Držte se dobrého svědomí, aby právě v tom, v čem proti vám mluví, byli zahanbeni ti, kdo mluví pohrdlivě o vašem dobrém chování ve spojitosti s Kristem. 17 Je totiž lépe, abyste trpěli proto, že činíte dobro, je-li to Boží vůle, než proto, že činíte zlo." (1 Petra 3 kap.)
Karol nic ve zlém ty máš z těch SJ, ale nejspíš totálně vymytý mozek ;) , pozná se to podle toho, že pořád píšeš celé romány o tom jak SJ věří a snažíš se nám dokola vtloukat to do hlavy a myslíš si, že Tebou 100 x napsaná často i "lež" se stane někdy pravdou pravdoucí. Ne nestane. Jinak u nás ve městě jeden podnikatel od SJ zakoupil od města za dobrý peníz před cca 20 lety pozemek v okrajové části s tím, že tam udělá vlastní firmu a zaměstná lidi, což slíbil i na městském úřadu a namísto toho tam za 30 dní vyrostl sál království pro 200 lidí, takže lež jak věž. To rozhodně nepovažuji za korektní jednání, ale spíše jako podfuk.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:
Karol Schneider napísal:
Hosť napísal:

Karol nic ve zlém ty máš z těch SJ, ale nejspíš totálně vymytý mozek ;) , pozná se to podle toho, že pořád píšeš celé romány o tom jak SJ věří a snažíš se nám dokola vtloukat to do hlavy a myslíš si, že Tebou 100 x napsaná často i "lež" se stane někdy pravdou pravdoucí. Ne nestane. Jinak u nás ve městě jeden podnikatel od SJ zakoupil od města za dobrý peníz před cca 20 lety pozemek v okrajové části s tím, že tam udělá vlastní firmu a zaměstná lidi, což slíbil i na městském úřadu a namísto toho tam za 30 dní vyrostl sál království pro 200 lidí, takže lež jak věž. To rozhodně nepovažuji za korektní jednání, ale spíše jako podfuk.
Mikine zcela jiste to tak u mne neni a vidim u SJ, ale i u jinych nabozenskych spolecenstvi jak pozitiva tak i negativa. Hrisne chovani odporujici Bozi vuli je soucasti zivota kazdeho z nas a proto kazdy z nas potrebuje Bozi lasku a milosrdenstvi, ktera je nam nabidnuta skrze vykupnou obet Boziho Syna Jezise Krista.

Co sem podle tebe napsal lzive. Cituj mne. Nevim o jakem konkretne mluvis podnikateli a neznam ani blizsi souvislosti daneho pripadu, abych se k takoveto veci mohl nejak blize vyjadrit. Pokud je nejak vazan smlouvou a prislibil tam udelat neco takove o cem pises, tak je to pak i vymahatelna vec a takovato kupni smlouva by mela byt i zverejnena. Umis na ni uvest odkaz ?

Nikdy sem nenapsal, ze jsou SJ svati a bezchybni lide. Dal ale tvrdim, ze se ve svem studiu a pochopeni Boziho slova dostali zcela jiste nejdale v obnove cisteho krestanskeho uctivani do ktereho jeste nebyli zanesene pozdejsi sektarske zmeny, ktere vedli k synkretizmu s jinym pohanskymi kulty a modlarstvi, ktere je stalou pritomnosti kazdeho takzvaneho krestana, ktery jako Boha neuctiva pouze OTCE Boha se svatym jmenem YeHoWaH a kdo misto toho uctiva smysleneho svetskou filozofii vytvoreneho trojjedineho boha a nebo modlu kriz, marii jako bohorodicku a nebo i dalsi svate. Vse ucelove zaneseno do odpadlickeho rimskeho krestanstvi s cilem takto nahradit v rimske risi pohanske kulty a dat jim krestanskou podobu.

"23 Přichází však hodina, a je [již] nyní, kdy praví ctitelé budou uctívat Otce duchem a pravdou, neboť Otec skutečně hledá takové [lidi], aby ho uctívali. 24 Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, musí uctívat duchem a pravdou.“" (Ev. Jana 4 kap. KRISTOVA SLOVA)

"7 Jestliže zůstanete ve spojení se mnou a mé výroky zůstanou ve vás, proste, o cokoli si přejete, a stane se vám to. 8 Můj Otec je oslaven tím, že stále přinášíte mnoho ovoce a prokazujete se [jako] moji učedníci. 9 Právě jako si Otec zamiloval mne a já jsem si zamiloval vás, zůstaňte v mé lásce. 10 Budete-li zachovávat má přikázání, zůstanete v mé lásce, právě jako jsem já zachoval Otcova přikázání a zůstávám v jeho lásce." (Ev. Jana 15 kap. KRISTOVA SLOVA)

Hodne lidi si z nove filozofii vytvorene predstave o Kristovi udelali modlu, kterou uctivaji stejne, jak kdysi rimane uctivali boha SLUNCE SOLA. SOL INVICTUS DIES NATALIS - zrozeni nepremozitelneho boha slunce 25 prosinec. Nedele den zasveceny uctivani slunecnemu bohu. Kriz symbol slunecneho bozstvi a pod.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Nevim s kym konkretne jsi od SJ vedl rozhovor, ale pouzivas stale jen prazdna slova a neuvedl jsi nic konkretniho.
1. Mluvis, ze jsi od nich chtel prinest nejake publikace a vzapeti tvrdis, ze jsi je nasel na internetu sam a tak kdyz jsi mel tedy k nim pristup asi bylo zbytecne ti pak neco nosit. Nevim co jsi konkretne od nich pozadoval a co a kde si nakonec nasel na internetu.
Pouze nečteš pozorně, to je tím. Ano, před lety ještě nebyl k dispozici internet a hůře se pravdivé informace o SJ sháněly. Když jsem tedy chtěl SJ ukázat jejich omyly přímo z jejich publikací, nebyly k dispozici. Svědkové se vymlouvali, že už tyto knihy nemají, že je používali staří členové a ti už zemřeli atd.(knihy Miliony dnes žijících..., Studie Písem, Velký Babylon padl..., staré SV.
Dnes je to jiné, materiálu je dost, už nepotřebuji při rozhovorech s SJ něco donést, sám jim to mohu ukázat. Je dost webů, filmů a osobních svědectví bývalých SJ. V Brooklynu se taky poučili a už neuveřejňují autory publikací a taky raději některé věci vypouští. Např. v Knize Velký Babylon padl, Boží království vládne je chybná chronologie, ale v knize Hlubší pohled na Písma už chybu, kdy uváděli vládu babylonských králů, už neopakovali.
Na anonymních publikacích je taky vidět sektářství SJ, nesvoboda a hlavně uniformita.Je běžné, že v církvích někteří píší knihy (Molnár, Říčan, Beneš, Moskala..), jsou i různé pohledy na některé pasáže Zjevení. To u SJ neexistuje, vždycky se jich osobně dotýká, když někdo nesouhlasí s myšlenkami publikací, vidí v tom útok proti organizaci. Když nebudu souhlasit s myšlenkami Beneše, mohu si to s ním vykomunikovat a nikdo to nechápe jako útok proti adventistům. To SJ neznají, běžní S|J neznají ani autory svých publikací, ani jejich odbornost, ale věří v ní. Věří vlastně v člověka, v Tvých odpovědích je to více, než zřetelné.
2. Chtel jsi s nima mluvit na zaklade informaci vychazejicich primo z Bible. V jake veci ? Jaka tema ?
Tak jsou to klasická témata - spasení v Kristu, 1914, Duch svatý a další. Domluvili jsme se, že budeme hledat verše přímo v bibli a o nich diskutovat. Příště přišli s otevřenou knížečkou Může žít navždy v pozemském ráji...bylo to směšné.
Nemusíš všechny stále přesvědčovat, jak jsou SJ dobří, nakonec, nejsme spaseni za svou dobrotu. Jsou jenom deformovaní, na co hledíme, na to se totiž měníme.
3. Opravnena kritika lziveho pozdejsiho nekrestanskeho uceni zalozeneho na lidske filozofii podlozena ucenim Krista vychazejici primo z uceni Boziho slova je zcela v poradku. SJ nejsou jedini, kdo kriticky poukazuji na nesoulad nabozenskeho uceni a praktik nekterych verich treba i tech, co o sobe tvrdi, ze jsou vericimi krestany s tim, co je skutecne ucenim Krista a jeho uceniku zapsaneho primo z Bible.
To je hezké, že to uvádíš, že SJ nejsou jediní. Ale nelezl bych do svědomí lidí, neposuzoval bych je, zda jiní jsou či nejsou věřícími křesťany, to není práce lidí, ale Boha.
Učení Krista je skutečně v Písmu zapsáno, nejdůležitější ze všeho je,aby lidé přijali Ježíše za svého osobního Spasitele, vše ostatní (členství v té správné církvi, zachovávání či nezachovávání něčeho) je až za tím.
4. Jezis (vyznam jmena Yehovah zachrani) Kristus je pro kazdeho SJ Bozim Synem poslanym od OTCE Boha JHVH jako MESIAS (KRISTUS) - zachrana vychazi od OTCE NEJVYSSIHO BOHA JHVH SKRZE SYNA. Uznavaji Jezise Krista za sveho PANA a KRALE, VELEKNEZE, DUCHOVNIHO VODCU a HLAVU KRESTANSKEHO ZBORU. Neuctivaji ho jako BOHA, ale podle jeho vzoru i slov jeho uceni jako BOHA i nadale uctivaji pouze jeho OTCE od ktereho je VSE BOHA se svatym jmenem YeHoWaH. Uctivani kohokoliv jineho jako BOHA nez OTCE je zcela jiste projevem MODLARSTVI a je soucasti odpadlickeho krestanskeho uceni. Krista LZE VZYVAT, KLANET SE MU a oslovovat ho pouze v tom postaveni ktere ma od OTCE jako PANA a KRALE, VELEKNEZE a PROSTREDNIKA, ale i to vse delas pro oslavu nejvyssiho BOHA YHWH OTCE, lebo KRISTUS neni CILEM ale CESTOU k OTCI. Nestal se pro sve uceniky novym Bohem, ale spolecne s nimi uctiva a slouzi jedinemu pravemu Bohu YHWH jak oznacil i on sam sveho OTCE.
Tak to rád čtu, že pro každého SJ je Kristus Spasitelem, dokonce Pánem a Veleknězem.Doufám, že toto nebudou upírat jiných křesťanům, protože kritika je namířena hlavně z úhlu, že SJ jsou jediní správní uctívači a ostatní špatně uctívají a mohou být spaseni pouze, když přijmou učení NSSJ.
A kde že Kristus označil YHWH svého Otce? Zřejmě máš na mysli vyslovení Božího jména Ježíšem někde v NZ.
Tebou spominany Janca hajil pozdejsi odpadlicke uceni a tak byl zcela opravnene vyloucen z krestanskeho zboru, lebo zavadel do krestanskeho zboru SJ sektarske uceni spojene s MODLARSTVIM.
Jančův případ jsem poslouchal 2x a byl vyloučen za to, že uvěřil v Ježíše a začal jej uctívat tak, jak je to napsáno v NZ. Ty jsi slyšel jeho výpověď nebo četl ji? Zřejmě ne, protože by jsi něco takového nemohl napsat, tedy pokud jsi soudný.
Zde je případně odkaz:
http://www.straznavez.cz/PrVybory/jj.htm
5. Mluvit s tebou o ucte k svatosti krve a Bozich pozadavkach v teto veci je asi zbytecne kdyz o to sam nestojis. Tobe by zrejme nijak nevadilo ani piti krevi. I mimo stranek SJ je hodne jinych odkazu, kde se lekari vyjadruji o urcitych vecech stejne, jak ti lekari nich SJ citovali ve svych publikacich a verohodnost techto citaci si preci muzes overit. Jsou tam uvedena jmena konkretnich lidi a neni tam psane nic ve stylu - jedna babka povidala.
Tvoje názory nejsou správné, nejde o to, že bych nestál o pravdu o krvi v Písmu. Ani nepiji krev, co mi to zde podsouváš? Velmi se mýlíš.
Pokud si vzpomínám, protože se mi to už nechce hledat,chtěl jsem na Tobě jména oněch spousta odborníků, lékařů, ale nedodal jsi nic. Vzpomínáš, jak jsem psal, jak se SJ vymlouvali, že dodají informace, přinesou publikace? Děláš to samé!
Dodej odkaz, v které SV je to napsáno, případně jména lékařů a kde působí. Je přece velmi jednoduché jim napsat o ověřit si, zda někdo nezneužil jejich jméno. V minulosti už to autoři publikací SJ udělali.
6.Pises o tom, ze k SJ nenavist nemas. Definuj tedy prosim presne jakym extremistickym chovanim Svedku Jehovovych se citis byt ty sam nejak ohrozen ?
Ne, opravdu k nim nemám nenávist, je mi jich líto. To nejdůležitější, co přináší křesťanství a víra v Ježíše, totiž jistotu spasení, nalezení přítele v Kristu, totiž nemají. Jsou spaseni za členství v organizaci, za výkony, které podávají, nejsou osvobozeni od tíže hříchu.
Co mne zneklidňuje je, že lidem, kteří jsou takto vedeni, ať už je to v sektách nebo extrémistických organizacích, pak stačí málo, aby poslechli příkazy, které mohou být velice nedobré. Nemají totiž vlastní vůli, řídí je vůdce, organizace, sliby za které hrozí sankce atd.
O extrémních chování hovoří bývalí členové, jak se jim SJ vyhýbají, v některých případech jde o problémy s krví, které organizace definovala před cca 100 lety, kdy nebyly ještě známy krevní skupiny a deformovala biblické texty o jedení či pití krve na "používání krve do těla". Nikdo z mých příbuzných SJ ale není, takže se mne to nijak osobně nedotýká, ale kdyby byla třeba moje dcera SJ a pak zakazovala chodit vnukům k dědečkovi, dotýkalo by se mne to.
Už nějakou dobu se se SJ nestýkám osobně, takže se nemusím zabývat jejich nezdvořilostmi - návštěvami v nevhodnou dobu, povýšeností, kritičností vůči všem (světu i jiným křesťanům, jiným náboženstvím), případně nesplněnými sliby. Ale budu se spíše za ně modlit, za jejich spasení, za to, aby z jejich vlastních řad lidé vhodným způsobem ukázali ostatním v organizaci na krásu evangelia, pravdivost Písma a na Krista. Věřím, že "jehovisté"(nepíši to pejorativně) mají to nejlepší teprve před sebou.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Toto vlákno je o zákazu SJ na základě informace co se děje v Rusku. Já osobně nepřeji zákaz církví, ať je to kterákoliv. Sám jsem prožil to co dovede dělat režim vůči věřícím lidem. Ti co to neprožili mají nejvíce siláckých řečí o víře v Boha. Zde na tomto vlákně se projevuje část něčeho co nelze spojovat s Kristem. Boží "jméno" se rokuje na jiném vlákně. Jako adventisté se potřebujeme učit mírnosti od Krista. Navíc se angažujeme za lidská práva, zde padala slova, která svědčí o opaku. I když se vším nesouhlasím co učí SJ, přesto si jich vážím. Pokud chceme vytýkat něco SJ, pak se podívejme do svých vlastních řad. Autoritativní postoj GK, který vyústil do konference o jednotě v různorodosti, která se bude konat v Londýně. http://www.adialog.eu/

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných