Hosť napísal:Prakticky všichni, opakuji téměř všichni, SJ, s kterými jsem se setkal, byli nečestní (slibovali donést publikace, zjistit informace, které jsem chtěl, slibovali, že si vyhledají informace pouze z bible, ne z SV a neplnili to, občas i vědomě lhali), nafoukaní (oni jsou přece vyvolení, stále poukazovali na vyjímečnost Svědků, kritizovali třeba náš vkus vybavení bytu atd.), nesmírně kritičtí k jinověrcům (zvláště jiným křesťanům) a vlezlí (nerespektovali, že prostě na ně někdy nemáme čas a nemohou být u nás do pozdního večera, když máme malé děti a občas jsme je museli skoro vyhodit).Znam nespocet SJ jako lidi osobne i v jejich soukromem zivote. Ve sve podstate jsou stejnymi lidmi se svymi slabostmi i prednostmi, jak kterykoliv jiny bezny clovek usilujuci se zit pokojne ve vztahu k jinym lidem. U prevazne vecsiny SJ plati, ze osobni priklad Krista a jeho uceniku je i soucasti jejich osobniho zivota. Usiluji se jako lidi jednat velice cestne a mirumilovne ve vztahu ke kazdemu cloveku.
Příklad Krista pro SJ je jedna věc, ale přijetí za osobního Spasitele druhá. Přijetí znamená zbavit se strachu, že nebudu spasen, SJ to neznali, protože přijali spásu ze skutků.
Dnes už SJ nepotřebuji, jejich učení jsem prozkoumal a na rozdíl od minulosti jsou na internetu jejich publikace volně k dispozici, takže nemohou mlžit a zapírat. Existují weby se zkušenostmi, jak SJ jednají s těmi, kdo uvěřili v Ježíše, mne neoklameš, nakonec, odkazy zde byly již uveřejněny.Třeba Janča, který byl vyloučen za to, že v bibli objevil úctu ke Kristu, že? Viz. nahrávka na internetu.nemaji ani zadnou uctu pred autoritou nejvyssiho Boha Jehovu ani pred Bozim Synem Jezise Kristem.Dnes už odmítají pouze transfúze, ale to, co jsi napsal, je pouze mýtus šířený NSSJ. Transfúze zachraňují miliony životů ročně a samozřejmě neuvedeš ze "široké vědecké lékařské společnosti" nikoho. Samozřejmě, biblické texty o transfúzi nehovoří. V době, kdy se učení SJ formovalo, nebyly známy krevní skupiny, docházelo k zbytečným úmrtím, zřejmě odtud ten strach a následná deformace biblických textů.Stejne tak neni pravdou, ze SJ odmitaji lecbu a pomoc svym bliznim. Odmitaji pouze tranfuze krve, ktere jsou i sirokou vedeckou lekarskou verejnosti jasne prokazane jako velice nebezpecny lecebny prostredek, ktery by uz v dnesni dobe, kvuli sve rizikovosti ani nedostal platne schvaleni jako lecivo.
Umíš dát i nějaký jiný odkaz, který není z publikací z Brooklynu? To je myslím, Tvůj problém, že čerpáš pouze z publikací, které vydává vedoucí sbor.Já tvrdím na základě obecných známých věcí i osobní zkušenosti,že se projevují etrémně, nenávist k nim nemám, je mi jich spíše líto, vedoucí sbor ukradl běžným SJ nebe, Spasitele. Samozřejmě SJ nenajíždějí náklaďákem do lidí nebo nepřipravují bomby.Opakuji tedy, ze ten kdo tvrdi, ze je uceni Svedku Jehovovych projevem nejakeho nebezpecneho extremizmu je uplne mimo a je zaslepen zcela bezduvodnou nenavisti stejne, jak ji vuci Kristovi a jeho nasledovnikum projevovali pokrytecky nabozensky predstavitele jejich doby
Svědky bych s prvními křesťany vůbec nespojoval, chybí tam historická kontinuita, podobnost učení i jednání.
Moje zkušenost se členy SJ je docela dobrá, příjemní lidé, vůbec nebyli vlezli a dalo se s nimi hovořit. Možná jsou někde i fanatici, ale v které církvi nejsou? V které církvi nejsou někteří členové k jiným církvím kritičtí? Možná stačí číst i zde na tomto webu některé komentáře. Nějak mi to připomíná některé jedince, kteří zdůrazňují vyjimečnost naši církve casd. No a to tajně nahrané video? Možná by došlo k velkému překvapení, kdyby byla možnost zveřejnit některá výborová jednání z našeho prostředí. Nejsme-li o nic lepší, proč taková odsouzení? Zkušenost jednoho člověka (ani moje) není směrodatná pro objektivní posouzení. Křesťanství není o vzájemném odsuzování. Jistě nemusíme souhlasit s učením kterékoliv církve, ale to je vše co je ještě legitimní. A co je nad to, to už je jen projev arogance, povýšenosti a jiného "ducha".....