log napísal:Myslim ze absolutne nerozumiem co chces povedat. Vidim v tom vela protichodnych tvrdeni.
Popsala jsem, jak to vnímám. Do myšlenkových konstrukcí v hlavě si nevidíme, takže pokud si nerozumíme, OK. Chceš-li něco přeložit, pokusím se.
log napísal:Tak je tam teda ten kodex=zakon napisany alebo nie je ?
Jinak. Nová smlouva je Ježíš. To je kodex. Souhlas, nesouhlas?
log napísal:Prosim rozober, ako priklad, ci sukromny homosexualny styk dvoch slobodnych (nevydatych) je proti tomuto alebo nie ? Zena ako kazatelka je proti tomuto alebo nie ? Dokazes toobhajit bez Biblie iba na zaklade vyssie uvedeneho ?
Je zde dostupné vlákno o homosexualitě. Pokud tě téma zajímá, přesuňme se tam. Svůj soukromý názor se zatím nechystám rozebírat.
Ale pokud ti jde o princip obhájení názoru na základě jednoho uvedeného verše, tak jsem psala, že je to verš stěžejní, nikoli jediný.
Jen pro pořádek - nejsem kazatelka ani adventistka. Jsem bývalá adventistka a bývalá kazatelka v nástupní praxi ukončené po 10. měsících.
Lída Rohalová napísal:Protože i kdyby Bible najednou zmizela do vzduchoprázdna, lidé vedení Duchem budou vědět, co mají dělat. .. Ale věřím tomu, že Duch do Bible vede a dává porozumění duchovním věcem.
log napísal:To je odpoved typu ano aj nie, na jednej strane bez Biblie ano a potom zase nie. Neprizname si radsej na rovinu, ze "Duch je bez Biblie bezmocny?"
Toto si zaslouží lepší vysvětlení, takže můj osobní názor: Podle mého názoru je Bible důležitou knihou. Vážím si toho daru a ráda v něm studuji. Včera jsem zkoumala při osobním studiu jeden verš z Efezským 1,5 hod. A ten verš ke mně promluvil. Duch dává porozumění Bibli. Duch vede ke studiu Bible. Bible do vzduchoprázdna nezmizela. Ale pokud by zmizela, Duch si poradí. Skrze Bibli (slovo) k nám promlouvá Bůh a Duch dává porozumění tomu slovu.
Nezastávám názor, že Duch je bez Bible bezmocný. Duch zde byl dřív než Bible. Je to naopak - Bible je bezmocná bez Ducha, protože bez Něho jí neporozumíme a bude to jen nějaký soubor informací.