Homosexualita v cirkvi

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Homosexualita v cirkvi

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

Chlapec ide študovať na vysokú školu, kde si našiel aj bývanie tak na teraz nemusíme v zbore riešiť ťažké otázky. Stála proti sebe cirkev a identita ako autobus proti chodcovi. Tam riešenie neni. Autobus mal konštantnú rýchlosť a šofér ani nezaregistroval že bol niekto na zastávke, len dvaja traja pasažieri vedeli že tam bude ale stíchli a upriamili pozornosť na veľký majestátny hrad ktorý sa týčil na druhej strane cesty. Zajtra je sobota a ja v zbore veľa vnímať nebudem, neviem sa stotožniť s postojom bratov a aj so svojím a hanbím sa zaň. Cítim že som neurobil všetko čo by mal spraviť kresťan za svojho brata.

posluchac

Neprečítaný príspevok od používateľa posluchac »

Nasiel som na webe oficialne stanovisko:

The Seventh-day Adventist Church recognizes that every human being is valuable in the sight of God, and we seek to minister to all men and women in the spirit of Jesus. We also believe that by God's grace and through the encouragement of the community of faith, an individual may live in harmony with the principles of God's Word.

Kazda bytost je cenna v ociach Boha a cirkev sluzi vsetkym muzom I zenam v duchu Jezisa.

... Seventh-day Adventists are opposed to homosexual practices and relationships.

Cirkev je proti homosexualnym praktikam a vztahom

https://www.adventist.org/en/informatio ... sexuality/

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Církev/sbor stejně bude muset do budoucna tuto otázku řešit. Jeden člověk odejde pryč, a ta situace se může opakovat za čas znova s někým jiným. U církve/sboru možná chlapec pomoc v tuto chvíli nenajde, ale z tebe jsem měla, Laco, dojem, že jsi se mu snažil pomoct ze všech sil. Je škoda, že v církvi (možná někde ano) není bezpečné prostředí. Je spousta ostrovů osamělých - lidí s homosexuální orientací, bezdětných, rozvedených, lidí bez partnera, lidí odlišných od davu atd. atd. Naše vytváření mostů se nemusí vždy vydařit, ale ty už jsi aspoň začal a v tom jsi příkladem.

Laco
Kontaktovať používateľa:

Dnes bola v Televíznych novinách na prvý pohľad nezáživná správa. Európska lieková agentúra ktorá sídli v Londíne musí byť po brexite presídlená, Slovensko sa uchádza o sídlo tejto agentúry. Jej zamestnanci ale podpísali petíciu podla ktorej tvrdia že na Slovensku je LGBT komunita diskriminovaná, respektíve neuznáva homosexuálne manželstvá. Redaktor komunikoval s hovorcom agentúry a vyšlo z neho zaujímavé číslo. Z 900 zamestnancov tejto firmy je 70 LGBT.
Vrátim sa na úplný začiatok tejto diskusie. Pán doktor ktorý s nami komunikoval hovoril o 4% populácie čo je tabuľkový údaj. Sám priznal že podla jeho odhadov ich môže byť až 5% alebo viac. V prípade tejto agentúry ich je 7,7%

posluchac

Neprečítaný príspevok od používateľa posluchac »

Laco napísal:Redaktor komunikoval s hovorcom agentúry a vyšlo z neho zaujímavé číslo. Z 900 zamestnancov tejto firmy je 70 LGBT.
Vrátim sa na úplný začiatok tejto diskusie. Pán doktor ktorý s nami komunikoval hovoril o 4% populácie čo je tabuľkový údaj. Sám priznal že podla jeho odhadov ich môže byť až 5% alprOebo viac. V prípade tejto agentúry ich je 7,7%
Sorry ale to je dost divna sprava, ze by nejaka firma spocitavala kolko ma homosexualnych zamestnancov. To je bud sialena firma alebo to nie je firma ale nejaky klub ?
Inak % nespochybnujem, mam vo svojom okoli podobnu skusenost. Tiez plati, ze tito ludia sa navzajom podporuju a casto sa vzajomne dosadzuju do dobrych pracovnych miest "akoby na zaklade orientacie", cim vznikaju aj taketo "specialne" firmy alebo profesijne kluby. Videl som.

Laco
Kontaktovať používateľa:

posluchac napísal:ze by nejaka firma spocitavala kolko ma homosexualnych zamestnancov.
Tí LGBT vo firme iniciovali tú petíciu - asi sú tam nejako organizovaný. Celkovo tú petíciu podpísalo 250 z.amestnancov

log

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Velmo zaujimavy rozhovor o homosexualite, rozvodoch, dogmach, vykladoch biblie.

https://www.tyzden.sk/podlampou/43000/p ... osexualov/

log

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Pravda je vsak taka, ze pokial ide o Pavla, vela veci by som z neho vedel obhajit, ale obavam sa ze odpor k homosexualite je u neho tak vyrazny, ze toto obhajit pojde len za cenu priameho protimluvu:
Neviete vari, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva? Nemýľte sa! Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani prostitúti mužov, ani ich súložníci , 10 ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.
Mohli by sme snaf jedine argumentovat smerom ako bolo pouzite toto slovo v novom preklade, ze snad ide o prostituciu, ktoru zakazuje a nie samotny styk, ale to uz by sme naozaj boli asi na hranici vykladu, neviem.

lery

Neprečítaný príspevok od používateľa lery »

[quote="log"]Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani prostitúti mužov, ani ich súložníci ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú dedičmi Božieho kráľovstva/quote]
Smilník, prostitút, lakomec, opilec, zlodej, Keď sa pozriem zhrozím sa kto všetko nebude v božom královstve.... naštastie je to všetko inak.

Laco
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 08 Sep 2017, 10:22Nech si vezme napriklad ucenie Jezisa ::empathy:: Milovat budes Boha svojho a milovat budes blizneho svojho. Je homosexualita proti tymto dvom prikazaniam ? Myslim, ze ani proti jednemu
Po dlhom čase som stretol "brata". Začal chodiť do spoločenstva (skupinky) kde ho prijali, v Bratislave je to asi trochu volnejšie. Nepýtal som sa na cirkev. Je to jedno, hlavne že môže slobodne vyznávať učenie Ježiša Krista.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných