Místo přímé odpovědi na konkrétní otázky, které jsem vám položil, přecházíte k úplně jiné sérii otázek – tentokrát zaměřených na mě osobně, ne na obsah mého komentáře.Viktorrealita napísal: ↑23 Sep 2025, 09:57 Ambassador
Sú to polemicke otázky na adresu adventistov, aby sa videlo, akého Krista vyznávajú.
Takže nemusím byť adventista, aby som bol spasený a teda môžem byť členom akejkoľvek cirkvi, ktorá nasleduje Krista. Súhlasíš s tým?
Prečo si adventistom?
Máš istotu spásy v Kristu? Ak nie, tak prečo?
Čo všetko musím dodržiavať, aby som bol spasený?
Je spása jedine z milosti, alebo - ale aj zo skutkov?
Súhlasíš s tým, že kto má v srdci Krista, tak má v srdci Boha? Je pre teba Kristus Bohom?
Je podmienkou spásy znovuzrodenie z Boha? Čo
predcháza spasiteľnej viere?
Ako chápeš znovuzrodenie z Boha a z akej vôle sa to deje - Božej, alebo ľudskej?
Přitom já jsem se vás ptal naprosto konkrétně, např.:
– Kde jsem ve svém textu tvrdil, že spása je podmíněna sobotou?
– Kde jsem zmiňoval tělesný odpočinek nebo zákonictví?
– Kde jsem psal, že sobota má být závazná pod hrozbou hříchu?
Tyto otázky byly jednoduché a věcné – šlo mi o to, abyste se vyjádřil k tomu, co jsem skutečně napsal, ne k tomu, co jste mi následně přisoudil.
Současně je v mých otázkách také nepřímá odpověď. Místo odpovědi jste ale zvolil další směr – jako byste neměl potřebu se k tomu, co píšu, vůbec vracet. Pokud nechcete reagovat na položené otázky, samozřejmě nemusíte, ale potom to působí, že se diskuzi nad konkrétním tématem vyhýbáte.
Mohu vám samozřejmě odpovědět i na vaše dotazy, ale rád bych nejprve věděl, jestli máte zájem o vzájemnou diskuzi, nebo o jednostranný výslech. Pokud platí to první, můžeme pokračovat – ale prosím, držme se navzájem toho, co kdo skutečně napsal.